About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Sunday, May 18, 2008

Bergayut macam monyet..hihi

PhotobucketBudak bertuah ni ajak aku relax kat kopitiam..ended up dok dengar dia punya phone conversation dengan bf dia je..nyamfah aku! Bukan nyamfah kat dia..entah, aku nyamfah tengok orang bergayut kat fon. Me, jealous? nope..don't think so. Maybe, sebab aku bukan jenis yang suka bergayut. Rimas tengok orang bergayut lama-lama. Tak panas telinga ke? Ada jugak aku usik dia, "fon dah berasap wei!" At first, panic gak dia, siap belek2 handphone tu..tapi lama-lama dah jadi taktik basi dah.
Nak kata aku baik sangat sampai tak bergayut tu, bohong lah. Cuma..biasanya aku memang akan cari alasan untuk hang-up.20 minit tu kira record paling lama la tu. Dulu, masa muda-muda (cheh..skang pun muda lagi!) masa cintan-cintun..paling lama sejam. Bf aku dulu pun bukan jenis "monyet"...hihi..asik bergayut je kejenya. So..ni berkat disiplin dan kedekut ex-bf aku agaknya. Habit ni dah aku terbawa-bawa sampai sekarang. Tapi kira bagus la..sebab masa baru lepas frust dulu..asal dengar je bunyi fon tu aku rasa macam nak baling je handphone tu ke dinding, pikir tak berduit nak beli je yang buat aku sorok je handphone bawah bantal. Nak matikan fon tu, takut something urgent or emergency, nak reject calls tak sampai hati..so aku biarkan je la tak berjawab, masuk voicemail.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails