About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Wednesday, May 14, 2008

Patience

"Patience is all you need to regain your mellow, happy vibe. What you are waiting for will come -- you just need to relax and have faith!"

That's what my horroscope says today. Bukan nak percaya sangat ramalan zodiak ni, but sometimes untuk sesuatu yang positif for ourself we have to accept it. Either betul atau tak ramalan tu at least it will benefits us.

Actually, dah banyak hari aku rasa macam kurang 'kesabaran'. Not to say emotional, yelah takkan kita simply nak marah orang tak bersebab. cuma I felt, that I could handle the issue in more proper way. At the office, kelmarin settle 1 issue, hari ni datang lagi 1 issue. Susah jugak bila close dengan sub-ordinate,when comes to the problematic case we have to advise them. But in just a second boleh je diorang bebal & "tarik muka" masam macam mempelam muda. Tapi kalau masa kita nice dengan diorang sengih sampai ke telinga.


Susah sangat nak faham kan diorang that.." I'm just doing my job,here...so,please give your cooperation!!!" Paling tension kalau hal yang money related. Money is a very sensitive issue and should be handle as important as it is. Ish..memang tak boleh..kang aku lak yang bebal kat sini! See, cepat saja hilang sabar. The top advise is damn rite!! My problem is I cannot sit and wait for things to change. someone must do something to change something or somebody that is not right.someone to aku ler...fening. Mana ngan sakit tekak tk abis lagi..dah berapa hari dah asyik telan air asam jawa.


Patience..macam mana aku nak sabar ni. Rasa dah kira ok je, aku takde nak raise volume ke ape kat diorang. Ayat je la pedih sket. Nak kena bertafakur somewhere nih.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails