About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Thursday, May 15, 2008

SMS Spam



Banyak betul sms fraud nowadays..penat nak delete dari inbox. Petang tadi received 1 lagi sms. Baca contents pun dah terang lagi bersuluh tipu semata-mata. (see pics)
Banyak jugak terms pasal sms palsu ni..spam la, spoofing la..yang pasti semuanya faked. Wonder jugak, tak ada ke apa-apa surveillance method untuk hentikan or at least reduce sms spam ni? Dah la menyusahkan pengguna and probably menambahkan load dalam network je. Aku tak lah tahu menahu sangat bab IT ni, but zaman sekarang ni kena la celik sikit. It's funny, macam mana ada jugak orang boleh percaya dengan sms karut macam ni. Come on la, mana ada duit leh datang sendiri macam tu.
Yang terbaru dan hangat diceritakan sekarang ni pasal sms pukau. Nak cerita pun ada sikit gerun. Cuma dah diberi peringatan, berhati-hati and make sure that we recognize the caller's number. As been told, nombor telefon yang appear pada screen is in red. Mohon la dijauhi Allah SWT dari unsur-unsur jahat ni.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails