About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Saturday, June 28, 2008

SEPI..





Petang tadi lepas tengok staff PTG practice bowling, me and my sis went for movie. Memang sebelum first release on 26th June hari tu beria-ia nak tengok movie SEPI. One of my guy friend ajak tengok movie ni dengan dia..tapi aku buat senyap je. Tak nak nanti dia pulak yang misunderstood of anything. Lagipun for me..nak tengok filem romantik ni dengan penuh perasaaan, tak nak nanti ada perasaan lain pulak yang datang. I would say its the best malay movie I ever watched. Memang intense and banyak main emosi.

Dengan pelakon-pelakon favourite aku, Afdlin Shauki, Vanida Imran and Tony Eusoff makin menguatkan perasaan aku untuk tengok movie ni. 3 cerita..Adam, Sufi and Imaan. The first part of Adam memang boleh gelak-gelak, lepas tu mula la rasa air mata dah bertakung. Paling tragis cerita Sufi. Imaan pulak memang dramatik.Ditambah pulak dengan soundtrack yang bagus..I would give this movie 4.5 stars! Directed by Khabir Bhatia..it was fantastic sampaikan aku keluar dari cinema with new positive thinking towards my life, in fact banyak pengajaran yang boleh diambil..congrats!



Source:

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails