Sunday, September 28, 2008

Trapped..

Malu betul nak cerita ni..tapi nak cerita jugak. Cerita sesudah sahur awal pagi tadi..huhu. nak gelak ke nak nangis nih..hehe. Kitorang..me, my mom and my bro, gi visit my sis kat umah dia di Sg. Pinang. Malam sebelum nya lepas buka puasa rasa tak sihat, so malas lah aku nak drive balik. So we all decide nak overnite kat umah sewa adik ni je la. Late nite, as usual laa my mom selalu alert sangat dengan hal2 kunci mengunci pintu rumah ni. Agak nya malam tu terlebih selesa, terbuat la dia macam kat rumah sendiri. Kunci grille kat koridor depan, pastu grille kat depan pintu and letak pad lock sekali. Tutup pintu..then kaboom tido sampai la time lepas sahur tu. Adik hero aku tu tak senang duduk dengor bunyi mercun dentam dentum kat luar, nak gak la nengok power tak power dak2 sg. pinang ni..bagusnye amik kunci nak bukak pintu..kunci pad-lock nya tak jumpe2 jugak dlm seikat kunci tu. hehe...suspen. Adik perempuan aku tetiba je bangun dari tempat bersemayam dia..heheh..ape lagi menjerit la dia. Rupa2nya..pad lock tu letak kat grille wat gimik je..tak leh guna pun sebab kunci nya ada satu je dengan housemate dia yang dah balik kampung kat ganu! huahua..pucat muka mak aku. Aku pun terkebil2 la..nak buat apa lagi. Mana nak cari tukang kunci time subuh ni. Adik aku tipon boypren dia pun tak jalan..tipon housemate dia pun tak berjawab. lastly..dia tipon 999..haha..first time ever!


Buat malu kat pakcik bomba tu je... siap kena gelak lagi. Dah la sayup kat level 16..bayangkan la kalau building tu on fire..hangus la kitorang dalam apartment tu.
Moralnya..nak alert dalam hal security ni pun kena fikir safety jugak. Selamat ke kita kalau berlapis-lapis kunci macam ni..nak2 pulak time emergency.
Lepas ni rasa nya my mom mesti fobia bab2 kunci ni..hehe;-)

Friday, September 26, 2008

Majlis Berbuka Puasa

Event: Majlis Berbuka Puasa ~ E.W.& Associates & T.U.P Construction Venue: Evergreen Laurel Hotel, Penang Date: 26 Sept 2008
Attended by all staff to celebrate our 'breaking fast'. So here is the shot..(taken by our best ms. photographer..hehe)
Me and husna..menunggu waktu berbuka.


Our happy family..;-)

Husna's sweeetttt smile..wit our boss behind..


Me...too tired to pose..too full, sleepy oledi..haha. Alamak..got the wrong pic la..where da heck??!





Wednesday, September 17, 2008

Nama Jepun

Kalau yang sedang boring-boring tu tak tau nak buat apa, dalam kepala otak
asyik fikir POLITIK, REFORMASI dan lapar dahaga sahaja, apa kata kita
berhibur sikit dengan lawak nama jepun ni.

01. Yang pemarah - KEiJI CACIMAKI

02. Yang suka berjimat - SAYORI SUKAMURA

03. Yang bisu - KIETA TADASORA

04. Yang suka makan nasi - NANACHi KASIBANYA

05. Yang suka layan blues - APO NADIKATO

06. Yang suka belajar - ASHIKO ULANGKAJI

07. Yang kerap bikin kacau - WAKASI HURUHARA

08. Yang sangat kedekut - MATIMATI TAMOKASI

09. Yang suka sangat tidur - ICHIBAN TIDOMATI

10. Yang suka mengintai - HINTAI AKOSUKA

11. Yang tua - TARAGIGI PADANMUKA

12. Yang kena tinggal bini - SUSAHATI BINILARI

13. Yang suka merempit - SAJA CARIMATI

14. Yang Lembab - AYUMI SIPUTBABI

15. Yang suka BERSUMPAH - SAIIFOO BAUKARI

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails