About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Sunday, September 28, 2008

Trapped..

Malu betul nak cerita ni..tapi nak cerita jugak. Cerita sesudah sahur awal pagi tadi..huhu. nak gelak ke nak nangis nih..hehe. Kitorang..me, my mom and my bro, gi visit my sis kat umah dia di Sg. Pinang. Malam sebelum nya lepas buka puasa rasa tak sihat, so malas lah aku nak drive balik. So we all decide nak overnite kat umah sewa adik ni je la. Late nite, as usual laa my mom selalu alert sangat dengan hal2 kunci mengunci pintu rumah ni. Agak nya malam tu terlebih selesa, terbuat la dia macam kat rumah sendiri. Kunci grille kat koridor depan, pastu grille kat depan pintu and letak pad lock sekali. Tutup pintu..then kaboom tido sampai la time lepas sahur tu. Adik hero aku tu tak senang duduk dengor bunyi mercun dentam dentum kat luar, nak gak la nengok power tak power dak2 sg. pinang ni..bagusnye amik kunci nak bukak pintu..kunci pad-lock nya tak jumpe2 jugak dlm seikat kunci tu. hehe...suspen. Adik perempuan aku tetiba je bangun dari tempat bersemayam dia..heheh..ape lagi menjerit la dia. Rupa2nya..pad lock tu letak kat grille wat gimik je..tak leh guna pun sebab kunci nya ada satu je dengan housemate dia yang dah balik kampung kat ganu! huahua..pucat muka mak aku. Aku pun terkebil2 la..nak buat apa lagi. Mana nak cari tukang kunci time subuh ni. Adik aku tipon boypren dia pun tak jalan..tipon housemate dia pun tak berjawab. lastly..dia tipon 999..haha..first time ever!


Buat malu kat pakcik bomba tu je... siap kena gelak lagi. Dah la sayup kat level 16..bayangkan la kalau building tu on fire..hangus la kitorang dalam apartment tu.
Moralnya..nak alert dalam hal security ni pun kena fikir safety jugak. Selamat ke kita kalau berlapis-lapis kunci macam ni..nak2 pulak time emergency.
Lepas ni rasa nya my mom mesti fobia bab2 kunci ni..hehe;-)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails