About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, May 28, 2008

Dreams and hope..

"Keep your hearts open to dreams.For as long as there's dream, there is hope.And as long as there is hope,there is joy in living."

Tak berani menyimpan impian. Tak layak memasang angan-angan. Bila bermimpi., kita akan terus mengharap pada sesuatu yang tak pasti. Harapan yang tak kesampaian cuma membawa kekecewaan. Dari merasa kecewa yang tak putus-putus, lebih baik begini. Orang selalu kata, kebahagiaan datang dari diri kita sendiri. Jangan sesekali mengharap kebahagiaan dari orang lain.

Sunday, May 25, 2008

Vivac - 2nd TT Perak ~ 24th May




Saturday, May 24th:
Vivac 2nd TT, held in Ipoh, the 'Bourgainvillea City'. After 1 hr 15 min drive from Juru, reaching Ipoh via Tg Rambutan exit at 1.15pm. Sempat drive thru McD dulu sebelum gathering (lapar gile sebab ambil light breakfast pagi tu) di Dataran Bandaraya Ipoh. At DBI, 8 buah 'VIVAC' dah sedia menanti YB Moderator dari Penang..hikhik..mampus kena sekeh kepala nih. Soon after that, proceed for lunch at Greentown. Lepas isi tank sume member 'berkonvoi' ke JJ. Program planned is bowling, but unfortunately the place is very crowd..so, semua ahli agreed to do free activities..nak shopping ke, ushar kat window je ke, makan 'eskrem' ke. At 5.00 proceed to Lost World of Tambun water theme park. Had our tea break sebelum masing-masing bersurai.

p/s: Author is the sis to one & only female moderator for VIVAC cum co-driver and guests for the said event.

Sejuta Nafas Cinta ~ Lirik

Sejuta nafas cinta
Bergelut rindu dendam
Membuat diri hilang arah dan pedoman
Sejuta nafas cinta

Mengintai hijab kasih
Membuat diri asyik dan kasmaran
Sunyi mengundang ilham indah kata-kata

Sepi cinta madah hias duka lara
Kau penawar jiwa

Kau sinar segala-gala
Andai cinta gurauan untuk apa tangisan
Beralah malam siang bertakhta

Hariku masih gelita
Beredar hujan panas berlegar
Rindu masih tegar
Sejuta nafas cinta

Menyulam rintih pilu
Membuat diri racau dalam lamunan

Thursday, May 22, 2008

Beras oh beras..




Beras oh beras..tiba time nak beli beras mesti dok dilema. Tengok kiri, tengok kanan..harga lebih kurang sama je mahalnya. Macam mana nak montel ni..nak makan pun dah nak kena kira. Dah la gitu, kalau gi hypermarket jangan kan nak pilih brand, tak ada pilihan yang boleh dibuat pun. Beras subsidi "cap telefon" pun 5kg dah RM 16. Ada yang sanggup travel jauh semata-mata nak beli beras at RM 9.50 per 5kg, itu pun nak kena write down name & ic..mak aii..control item pun dah tak ter'control' dah ni. Apa agaknya yang dibuat BERNAS? Kalau tak silap, BERNAS masih buat untung dari kawalan beras import mahupun beras tempatan. Due to increase in operation cost? Nope, don't think so..the price gap terlalu tak munasabah. Could be certain parties involved resulting in price hike. Who’s profiting from higher food prices? Hmm, tepuk dada tanya selera la. Yang pastinya bukan pesawah-pesawah kita yang gigih membanting keringat tu. Haii..Gawat la sampai nak kena tukar makanan ruji. Sebelum ni isu bekalan minyak, pastu isu tepung, sekarang beras, lepas ni apa la pulak. Cuaca politik yang tak berapa baik, orang makan gaji ciput macam kita yang jadi mangsa.

Wednesday, May 21, 2008

Tmn Negara Teluk Bahang~18th - 19th May 2008








































Cuti last weekend banyak spend masa kat island side. My plan to meet up with former classmates terpaksa ditunda ke date yang lain due to a few yang kena keje during weekend. Suddenly je buat plan nak ke Tmn Negara. Have not been there for a long time..so, nak tengok latest changes kat sana. Last pegi masa tu camping dengan budak2 Sony and Pejabat Belia,tak ingat dah bila tahun. Memang beria-ia nak back to nature, tension punye pasal sekejap pun jadi la. Bawak my mum sekali, so kesian kan dia, tak dapat la nak gerak jauh. But second day tuh..boleh tahan jugak tracking. Boleh dijadikan aktiviti hujung minggu for me..daripada tkde program tu, at least something jugak kan. On monday, lepas resting a lot kat umah my auntie and lepas lama gak menunggu my sis bf..baru le dapat merasa 2nd trip. Nyaman je..:-) The most important thing, during cuti macam ni baru le dapat nak share stories dengan my sis. Kalau tak masing-masing buat hal sendiri..akak bz keje, adik bz dengan bf..hehe.Mampus kena 'luku' kepala nih. Lepas settle semua domestic issue kat umah..settle problem keta baru la boleh concentrate nak bercuti, nak recreation. For this being, limited sangat nak buat semua tu.










Sunday, May 18, 2008

Bergayut macam monyet..hihi

PhotobucketBudak bertuah ni ajak aku relax kat kopitiam..ended up dok dengar dia punya phone conversation dengan bf dia je..nyamfah aku! Bukan nyamfah kat dia..entah, aku nyamfah tengok orang bergayut kat fon. Me, jealous? nope..don't think so. Maybe, sebab aku bukan jenis yang suka bergayut. Rimas tengok orang bergayut lama-lama. Tak panas telinga ke? Ada jugak aku usik dia, "fon dah berasap wei!" At first, panic gak dia, siap belek2 handphone tu..tapi lama-lama dah jadi taktik basi dah.
Nak kata aku baik sangat sampai tak bergayut tu, bohong lah. Cuma..biasanya aku memang akan cari alasan untuk hang-up.20 minit tu kira record paling lama la tu. Dulu, masa muda-muda (cheh..skang pun muda lagi!) masa cintan-cintun..paling lama sejam. Bf aku dulu pun bukan jenis "monyet"...hihi..asik bergayut je kejenya. So..ni berkat disiplin dan kedekut ex-bf aku agaknya. Habit ni dah aku terbawa-bawa sampai sekarang. Tapi kira bagus la..sebab masa baru lepas frust dulu..asal dengar je bunyi fon tu aku rasa macam nak baling je handphone tu ke dinding, pikir tak berduit nak beli je yang buat aku sorok je handphone bawah bantal. Nak matikan fon tu, takut something urgent or emergency, nak reject calls tak sampai hati..so aku biarkan je la tak berjawab, masuk voicemail.

Saturday, May 17, 2008

Bleeding Love ~ Lyrics

Photobucket">"


Closed off from love I didn’t need the pain


Once or twice was enough And it was all in vain Time starts to pass


Before you know it you’re frozen


But something happened


For the very first time with you


My heart melted to the ground


Found something true And everyone’s looking round


Thinking I’m going crazy


But I don’t care what they say I’m in love with you


They try to pull me away


But they don’t know the truth


My heart’s crippled by the vein


That I keep on closing


You cut me open and I Keep bleeding Keep,


keep bleeding love I keep bleeding I keep,


keep bleeding love Keep bleeding Keep,


keep bleeding love


You cut me open


Trying hard not to hear


But they talk so loud


Their piercing sounds fill my ears


Try to fill me with doubt


Yet I know that the goal Is to keep me from falling


But nothing’s greater


Than the rush that comes with your embrace


And in this world of loneliness I see your face


Yet everyone around me


Thinks that I’m going crazy, maybe, maybe

Friday, May 16, 2008

Bosan..memang aku bosan..

Photobucket
Bosan..memang aku bosan..bosan..bosan!!!
Bosan kalau tak banyak workload di office, ndak2 pulak bos outstation. Orang buat cum P.A like me memang lah boring. Dok ternanti-nanti call dari bos kalau-kalau ada ad-hoc job je. Admin work jalan jugak..sales job ramai lagi orang leh buat. Collection pun tak dapat lagi, asyik follow-up je. Sometimes, bosan jugak keje chasing payment ni. Bankers kalau jawab call pun dah semacam je tone suara dia..hihi..nasib badan ler. Orang dah lali dengan workload macam aku ni boleh jadi 'bodo' agaknya kalau berhari-hari rasa situasi camni.

Sayang aku tak sempat 'snap' pic staf yang ber'gathering' dlm ofis semalam. Kalau tak confirm aku e-mel terus kat bos...haha..padan muka..bebal sangat kat aku. Ended up aku pun kena join 'gath' diorang..discussion la actually,untuk event minggu depan.
Luckily, cuti sampai senin,selasa masuk ofis..meeting. Lepas meeting mesti banyak balik keje aku...akak suka!

Thursday, May 15, 2008

SMS Spam



Banyak betul sms fraud nowadays..penat nak delete dari inbox. Petang tadi received 1 lagi sms. Baca contents pun dah terang lagi bersuluh tipu semata-mata. (see pics)
Banyak jugak terms pasal sms palsu ni..spam la, spoofing la..yang pasti semuanya faked. Wonder jugak, tak ada ke apa-apa surveillance method untuk hentikan or at least reduce sms spam ni? Dah la menyusahkan pengguna and probably menambahkan load dalam network je. Aku tak lah tahu menahu sangat bab IT ni, but zaman sekarang ni kena la celik sikit. It's funny, macam mana ada jugak orang boleh percaya dengan sms karut macam ni. Come on la, mana ada duit leh datang sendiri macam tu.
Yang terbaru dan hangat diceritakan sekarang ni pasal sms pukau. Nak cerita pun ada sikit gerun. Cuma dah diberi peringatan, berhati-hati and make sure that we recognize the caller's number. As been told, nombor telefon yang appear pada screen is in red. Mohon la dijauhi Allah SWT dari unsur-unsur jahat ni.

Wednesday, May 14, 2008

Patience

"Patience is all you need to regain your mellow, happy vibe. What you are waiting for will come -- you just need to relax and have faith!"

That's what my horroscope says today. Bukan nak percaya sangat ramalan zodiak ni, but sometimes untuk sesuatu yang positif for ourself we have to accept it. Either betul atau tak ramalan tu at least it will benefits us.

Actually, dah banyak hari aku rasa macam kurang 'kesabaran'. Not to say emotional, yelah takkan kita simply nak marah orang tak bersebab. cuma I felt, that I could handle the issue in more proper way. At the office, kelmarin settle 1 issue, hari ni datang lagi 1 issue. Susah jugak bila close dengan sub-ordinate,when comes to the problematic case we have to advise them. But in just a second boleh je diorang bebal & "tarik muka" masam macam mempelam muda. Tapi kalau masa kita nice dengan diorang sengih sampai ke telinga.


Susah sangat nak faham kan diorang that.." I'm just doing my job,here...so,please give your cooperation!!!" Paling tension kalau hal yang money related. Money is a very sensitive issue and should be handle as important as it is. Ish..memang tak boleh..kang aku lak yang bebal kat sini! See, cepat saja hilang sabar. The top advise is damn rite!! My problem is I cannot sit and wait for things to change. someone must do something to change something or somebody that is not right.someone to aku ler...fening. Mana ngan sakit tekak tk abis lagi..dah berapa hari dah asyik telan air asam jawa.


Patience..macam mana aku nak sabar ni. Rasa dah kira ok je, aku takde nak raise volume ke ape kat diorang. Ayat je la pedih sket. Nak kena bertafakur somewhere nih.

Sunday, May 11, 2008

demam

flu
err...tk best nyer camni..demam during weekend.nk kena manja2 jer ngan ma hari ni.semlm masa merayap takde pulak nak demam..bersin ke batuk ke apa ke. wabak boring dok di umah ni..

Wednesday, May 7, 2008

I wish I could change..

“I will breathe for you each day; Comfort you through all the day
Gently kiss your tears away... You can turn to me and cry, Always understand that I give you all I have inside..
I will never be too far away to feel you. And I won’t hesitate at all
Whenever you come…”


Macam mimpi lah this lyrics..(For me laa). Being single is simple and free but in the meantime, it’s difficult though. Hard to face all the challenges alone without that “someone” to support you, a shoulder for you to cry on. A place for you to express all your feelings.
So sick..so sad.. BUT masih terlalu banyak dalam hidup ni yang perlu dijelajahi. I hate for always had this feeling, perasaan kekurangan dan lemah dari segenap segi.Deep inside my heart I really wanted to be strong, to be successful in everything that I contribute right now and right at this moment, I wish I could change..if not for others, for my own sake.

Sunday, May 4, 2008

KISAH TAK SEMPURNA~UTK SESEORANG..

SAMSONS - KISAH TAK SEMPURNA

aku memang tak berhati besar
untuk memahami hatimu di sana
aku memang tak berlapang dada
untuk menyadari kau bukan milikku lagi
dengar… dengarkan aku
aku akan bertahan sampai kapanpun
sampai kapanpun… wo… wo
maafkan aku yang tak sempurna ‘tuk dirimu
usailah sudah kisah yang tak sempurna
untuk kita kenang…
andai aku dapat merelakan
setiap kepingan ukiran kenangan indah
andai aku sanggup menjalani
setiap detik dan waktu mendatang dan ooh…
maafkan aku yang tak sempurna ‘tuk dirimu
usailah sudah kisah yang tak sempurna
untuk kita kenang… kenang… kenang… uuh…
kisah yang tak sempurna untuk kita kenang…

movie day

Ah, tomorrow..Monday–my least favorite day of the week. Why is it that Saturday and Sunday always pass too quickly? Sigh. But anyway…it's quite an "okay" day-out with friends. out for a movie..I guess it's supposed to be my latest hobby to fill up my free time. Latest blockbuster at cinema, Iron Man, show ends at 2, heading to Hillside for lunch. After had my 'char koay teow', heading home and laid back in front of tv.

P/s: Play nice and stay respectful.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails