About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, June 30, 2008

Family Gathering

We had our small family gathering yesterday. Terasa kekurangan sikit sebab ada family member yang tak dapat turut serta. After a lot of rest kat rumah auntie Ita, late in the evening we decide to went for "makan-makan". Easiest and nearest spot is tomyam restaurant just in front of "Penang Snake Temple", Bayan Lepas. Change of ownership I guess..makanan dah tak sesedap dulu and a bit expensive compared with the one we used to visit at Batu Uban. But anyway..we had a fun-time together.

My auntie Ita with her loved ones, Muiz and Nasuha. Entah apa mama depa dok bebelkan.

Cucu-cucu bersama nenda.. nasib baik aku sempat enter-frame..hehe.

My sis, Na and my bonda. Waiting for our meals to arrive..grrr...lapar dah tu, tapi sempat posing lagi.

Saturday, June 28, 2008

SEPI..





Petang tadi lepas tengok staff PTG practice bowling, me and my sis went for movie. Memang sebelum first release on 26th June hari tu beria-ia nak tengok movie SEPI. One of my guy friend ajak tengok movie ni dengan dia..tapi aku buat senyap je. Tak nak nanti dia pulak yang misunderstood of anything. Lagipun for me..nak tengok filem romantik ni dengan penuh perasaaan, tak nak nanti ada perasaan lain pulak yang datang. I would say its the best malay movie I ever watched. Memang intense and banyak main emosi.

Dengan pelakon-pelakon favourite aku, Afdlin Shauki, Vanida Imran and Tony Eusoff makin menguatkan perasaan aku untuk tengok movie ni. 3 cerita..Adam, Sufi and Imaan. The first part of Adam memang boleh gelak-gelak, lepas tu mula la rasa air mata dah bertakung. Paling tragis cerita Sufi. Imaan pulak memang dramatik.Ditambah pulak dengan soundtrack yang bagus..I would give this movie 4.5 stars! Directed by Khabir Bhatia..it was fantastic sampaikan aku keluar dari cinema with new positive thinking towards my life, in fact banyak pengajaran yang boleh diambil..congrats!



Source:

Thursday, June 26, 2008

kek untuk mak mentua..hehe

Kek batik ni dibuat oleh my sis with my recipe and effort..haha..jadi cikgu masak la pulak. Dia yang nak ambil hati mak mentua tapi akak dia lak yang jadi mangsa. See..mana ada kedekut ilmu..mama selalu cakap aku camtu. Tengok je macam kedekut tapi baik hati jugak..hehe..puji diri sendiri! Lepas balik keje petang tadi dah kena tolong dia kat dapur. Takpe la adik punya pasal..asal dia & bf happy cukup la.

Esok kena ambik sikit portion kek ni nak bawak ke office, bagi diorang rasa. Most people familiar dengan kek ni. Bukan susah sangat nak buat, cuma guna Milo, Buttercup, condensed milk, biskut marie and peanuts. Dulu kerap jugak buat kek ni and bawa ke office, buat bekal tea-time..:-) sekarang dah malas sikit...sikit aje.

Friday, June 20, 2008

I'm sweet...haha!

When everyone's laughing today, I don't find things so funny. Felt like I've been missing out on the joke. Maybe I'm just a bit out of synch with other people right now, mostly because I've been so wrapped up in my own plans. Not in a good mood for a few days already and It's going to take me a little bit more time to get back into the swing of things. But I do remember..my lil bro in office always remind me.."akak..personal problem don't bring to office. Everybody also got problem. But please come with a smile la at least..jangan hentak barang sana sini". Actually.. ni last time my colleague punye case. Ada masalah rumahtangga bawak ke ofis. Dengan muka masam and bebal sambil buat kerja. Mengenangkan kata-kata adik sorang ni..I kept everything inside. No one could understand kalau kita tunjuk muka tak manis sekalipun. Anyway, I'm always sweet..;-) haha.

Monday, June 16, 2008

Stressed out!!!

Today, that bad feeling I've been having about someone have come to the end. Fade away. All of my worries were unfold. So long that I trusted my instincts, but they turned out to be wrong -- it is extremely rare, but it does happen. I'm in total relieved however, by learning the fact that my stress is finally ending! And in the future, I don't have to doubt myself anymore. I belive that things happen for a reason.

I've blurted 'the thing' out to that someone today. The things that I could not keep anymore, the feelings that burn my heart inside out. It hurts me much. Yet he couldn't even say a words, to apologize or anything that could get me all the comforts that I need. Lelaki jenis ape ni??Mana hilang gentleman? be friends?after all this? with all those sms?? how to accept that all this are "misunderstanding" issues? I might not be his type of girl, I guess. I'm not sorry for that, this is me.

And know what..this thing happen just soon after I received a news from my ex, he's getting married. Seeking for advise..telling me those 'hantaran'..'mas kahwin'..'kenduri'..family decision and bla bla..yet I'm still "a very kind girl", smile back at him, I'm offering myself to help him on his kenduri. It's twoooo bad...! Gosh...when will I find lil peace of mind.

All or nothing at all...

"There are times it seems to me
I'm sharing you in memories
I feel it in my heart
But I don't show it, show it
Then there's times you look at me
As though I'm all that you can see
Those times I don't believe it's right
I know it, know it
Don't make me promises
Baby you never did know how to keep them well
I've had the rest of you
Now I want the best of you
It's time to show and tell"

Sunday, June 15, 2008

Happy Father's Day..


How I missed my late father very much. Even till now, I still kept a picture of him inside my purse. It's a sudden loss and it's a heavy impact for us to bear in our mind..he's gone. Semua kenangan abah masih segar dalam ingatan walaupun it's been 4 years dia tiada.


Setiap anak pasti akan mengatakan yang abah itu lah abah yang terbaik di dunia. Yes it is. Dulu masa abah ada, nasihat dan pesanan dia susah anak-anak nak dengar dan patuh. Tapi lepas dia pegi, nasihat dan pesanan tu lah yang selalu terngiang-ngiang di telinga. Tapi abah tak pernah pukul anak-anak. Cara dia mendidik penuh kelembutan..fleksibel. In fact, dia memang abah yang sporting. I could not expect yang dia boleh jadi someone yang cukup close dengan my 1st ex. Begitulah dia yang open minded. My first broke up, berhari-hari berkurung dalam bilik, dia yang memujuk, not my mum.


Tok selalu cakap..orang baik pasti pergi dulu. Kami sekeluarga sudah menerima takdir pemergian dia. Sometimes, bila terkenang abah, aku boleh senyum dan menangis pada masa yang sama. Kehilangan abah sebenarnya mematangkan aku dan menjadikan aku insan yang lebih independent. For me..walaupun abah semasa hidup tidak mewah harta, kaya atau berpangkat..tapi dia abah yang berjaya..mendidik aku dan adik-adik sehingga ke tahap ini. A tribute to all fathers in this world.

Saturday, June 14, 2008

Metropolitan Park, Relau






Like any other saturday, hari ni tetap kena ke pejabat walaupun setengah hari je. After work, drop by kedai "abang"..(BROTHER'S..haha) nak settle problem central locking satria. Nasib baik la tukar part tu tak mahal, kalau tak mau menangis jugak sebab bulan ni dah terasa budget lari. Settle hal satria baru boleh nak merayap ke mana pun.

As promise dengan my lil cousin, Nasuha..minggu ni kena gi jogging dgn dia sebab plan last week cancel. So..shoot ke Relau..heheh, macam biasa nya jugak dik na lak drive..malas. So, petang tu memang spend quality time untuk family je. Nearest recreation spot, Metropolitan Park, Relau. Memang dekat sangat dengan rumah Nasuha.

It's a very nice park..ada jogging trail yang memang 'back to nature' and sesuai untuk walks, the fountains, landscape garden with playground and exercise facilities. It's relaxing bila dapat fresh air once in a while.

I can see how excited Nasuha is. Lagi excited dia kalau dapat makan rojak. For me, the best thing is sweating..dah lama tak keluarkan peluh dengan berjogging.

Friday, June 13, 2008

Don't judge a book by it's cover..


Everytime I take a good long look in the mirror, I'll remind myself that while I might not be the hottest person on earth, I definitely have something special -- especially in the eyes of the people who love me. So far, I always thought that having a healthy level of confidence is more important than having an attractive outer shell. After all, it's just a cover, like a book, we're unsure of the contents until we go through each and every page. But somehow, it's just human nature, we 'stop and stare', we'll magnetically attracted to something that is nice, beauty, magnificent only by seeing the outside,the surface of it. Can't we just take a deeper thoughts on the idea of,"don't judge a book by it's cover"..?

addicted to blue

I just dont know why, but i'm really addicted to 'blue'. This pic was taken from my room. Dah beberapa hari dah this 'blue perdana' parked at the same parking bay. Tapi hari ni baru berkesempatan parking sebelah keta dia. Actually, saja parked sebelah keta mamat dell ni..nak tengok keta sapa cun lagi..huahua..kalau senget sket parking tu dah boleh buat auto-show.
But it's true, aku memang cepat tertarik dengan kereta yang same color as mine. Maybe jugak sebab character orang yang sukakan biru..I'm just eager to know. Normally, kalau on the road dan berselisih dengan kereta yang sama warna, both driver will take a closer look at each other.
I just love my blue car and not sure sampai bila baru nak rasa bosan dengan dia.

Sunday, June 8, 2008

Bukit Merah ~ 7th June

I was at Bukit Merah Laketown yesterday after 4yrs tak ke sana. Tak lama cuma singgah untuk meet someone up there. Orang jauh, orang yang dah lama menunggu untuk berjumpa. Dia yang saya kenal sebelum ini adalah orang yang serupa, tak banyak beza nya. It was the same person that I expected. Terharu, is all I can say. Yesterday meeting memang dah memulihkan mood dan perasaan ni yang dah beberapa hari 'gloomy' kerana seseorang. Thanks to him..(u know u who u are)

Cinta Dalam Hati


CINTA DALAM HATI

Mungkin ini memang jalan takdirku
Mengagumi tanpa di cintai
Tak mengapa bagiku asal kau pun bahagia dlm hidupmu
Dlm hidupmu..
Telah lama ku pendam perasaaan itu
Menunggu hatimu menyambut diriku
Tak mengapa bagiku
Mencintaimu pun adalah bahagia untuk diriku
Ku ingin kau tahu diriku di sini
Menanti dirimu ..
Meski ku tunggu hingga hujung waktuku
Dan berharap rasa ini kan abadi untuk selamanya
Dan Izinkan aku memeluk dirimu kali ini saja
Tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya
Dan biarkan rasa ini bahagia untuk sekejap saja..

Saturday, June 7, 2008

My breakfast, roti canai + daging. The best roti canai in town, "roti canai transfer road".



Dik na kata makan kat sini muhibbah. We should proud to be Malaysian.
Sesekali makan kat roadside stall macam ni..best jugak. Selain dari breakfast di rumah or daily breakfast kat office yang dah jadi rutin, bosan. Ambience makan tempat macam ni lain dari yang lain. Besides, masa ni boleh lah perhati gelagat masyarakat berbilang kaum. Due to public holiday, nak cari breakfast berbatu-batu jauh nya pun memang tak ada masalah. Makan untuk 2 orang plus ngan drinks baru lebih kurang RM 6.


Wednesday, June 4, 2008

Fuel Hike

"The government announces petrol price will go up by 78 sen at midnight - a 41 percent jump from RM1.92 per litre to RM2.70"

Waaa..tension betul. 40 minit queue kat shell tadi. Everywhere long queue. Nak tunggu the next day pun memang dah alang kepalang minyak tu dok level 1 bar, redah je la. At least save untuk batch ni jadi la. Kat petrol pump tadi pun semuanya muka bebal, temper..siap honk!!honk!! lagi. Kot yer pun marah..bawak-bawak la sabar. Terminal credit card pun busy..mcm mana nak cepat. Akak naik BMW kat belakang bontot keta pun muka dah macam *#*!..understand what I meant?? haa..bengang dah la aku pun! Aku pun tunggu lama jugak. Silap haribulan tak pasal-pasal je akak tu balik jalan kaki tadi.pancit 4 tayar keta dia...haa. puas ati! Geram ni...geram minyak naik satu hal..geram attitude orang lagi satu hal.

dia ketawa..aku menangis..


Sedih dalam gembira menyaksikan kejayaan dan kebahagiaan seseorang yang kita sayang. Tapi adakah kesedihan kita ini mampu dikongsi, setidak-tidaknya disedari orang yang kita kasihi.
Sedang sesungguhnya kita ingin menjadi seorang yang ikhlas mengasihi, wajarkah kita merasa sedih? merasa tersisih di sebalik riuh gembira?merasa kerdil hingga hilang keyakinan diri.
Apapun jawapannya, aku tak pernah meminta memiliki perasaan seperti ini.


Sunday, June 1, 2008

Peace of mind..





A view from my auntie's apartment in Relau.
A new place for me to laid back and relax during weekend after tiring days at work.
Hijau & sejuk mata memandang. This is the place for me to get a peace of mind.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails