About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Sunday, April 12, 2009

Jalan-jalan cari makan lagi

Sunday memang hari yang paling membosankan. Normally, aku akan cari macam-macam idea nak mengisi kebosanan sepanjang hari kat umah. For others, might be different, ada bf boleh ajak jalan-jalan, window-shopping, makan-makan..tengok wayang, buat wayang..hikhik. In my case, lain giler. Boyfriend dan skandal semuanya long distance belaka..hikhik. Dah jenuh punya fikir teringat cerita my colleague, Mr. Vicky. Ada satu restoran best kat Kulim..tak jauh dari BM, around 30mins drive yang penuh kesantunan macam aku la..Restoran Abang E Capati. Usung my mom and my lil bro sekali. Tak susah pun nak cari restoran ni, boleh nampak dari main road bm-kulim, just before stesen minyak mobil ke esso tah..aku pun tak berapa nak ingat.

From my observation, ramai jugak customer yang opt for 'roti arab' and 'nasi ayam'. Agaknya house specialty kot.

My favourite for today, teh panas..

I opt for 'Roti Jala'. Memang my all time favourite, tambahan lagi bila dengar cerita Vicky yang kuah ayam ni memang 'kaw' and it is!

Mak pekena capati..2 biji sekali tu!

Sedap makanan kat sini..kena dengan selera walaupun restoran ni nampak biasa saja dari luaran nya. 3 orang makan, siap tapau kuah ayam seketul, total bills: RM 14.20. Worth it..memang best. Of course, there will be another next time here.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails