About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Sunday, May 31, 2009

Macaroni Sup Cendawan & Ayam

Ni la Macaroni dengan sup cendawan & ayam..resipi dik na yang telah di'remix'kan dengan pasta favourite ku..:-) Menjadi jugak cubaan pertama ni and there will be second try of course. Masak sup ni pun last minit je, rupanya tak la susah sangat. Tumis bawang & perencah sup, masuk air, pastu baling je cendawan, celery, bunga kobis & daging ayam dalam periuk tu. (main baling jer...cam terer..haha!) Most importantly, black pepper..taruk banyak baru rasa panas kick. Yang dalam bowl tu dah ada additional chillies, tiba-tiba terasa nak makan extra spicy. Memang sedap...sebab makan waktu perut betul-betul lapar tengahari tadi.

2 comments:

  1. perghh..ape sey nmpk delises smcam je neh....

    ReplyDelete
  2. delises ma yg masak wei...huhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails