About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Friday, May 1, 2009

weight gain

Pagi tadi masa tidying up my bedroom..jumpa photo album lama. This pic, me and my ex-officemate, Koay Geok Lan, while working in Epic Valley, back in 2002. See..skinny nye aku waktu tu. Berat aku waktu tu cuma 35-38kg, turun naik tak menentu.

Tengok after 7 yrs.. tambahan lately, dah semakin bulat. Ramai yang tegur, my officemate, my customer yang biasa deal dengan aku...even my mom and sis pun cakap yang sama. I do gain weight lately, and it reach 47kg now. Biasanya, petunjuk berat badan semakin bertambah akan nampak dekat pipi dulu. Kalau chubby semacam tu..confirm lah!


Best tengok my bro and mum makan lunch tadi after some shopping. My bro dengan 2pcs chicken meal, mashed potato pastu sibuk je share ABC dengan ma, geram je tengok. I dun know whether I should cut my meals..tak boleh tahan craving.

Ada jugak yang advise, i'd better maintain berat sekarang ni..just..do some jogging and exercise. Bukan gemuk pun, berisi sikit je.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails