About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Wednesday, June 17, 2009

On MC..

Today..setelah sekian lamanya kite tak amik cuti sakit..doktor bagi MC. Actually dah 3 hari asyik pening kepala..sekejap2 migrain..perut rasa tak sedap, macam nak demam pun ada. Ingatkan sebab banyak makan durian kat ofis sejak last week..itu yang jadi panas badan. Rupa-rupanya high BP datang balik..140/80.

Doktor kata "kesian..muda2 dah dapat darah tinggi".
Kite dah la sakit-sakit datang klinik, drive sendiri.
"Apa yang u stress sangat? sudah kawin ka?"

kite cakap la "belum.." (geram dah ni..)
"oo..patut la..dah kawin, mesti migrain boleh reduce"
(kite tau apa yang dimaksudkan doktor tu..lagi la gerammm!)
Doktor siap compare lak dengan wife dia..
"wife i pun sama..selalu stress dapat migrain. Everyday pun kena ambil ubat ni.."
(sambil tunjuk kat aku pil yang dimaksudkan tu)

Diagnosis nya:-
kite memang tak cukup rehat, stress, pemakanan tak control tu yang sebabkan high BP. Kite ade alergik..resdung pun ada (ni baru tau..) Doktor advise kite ambil supplement, vitamin B complex & vitamin c. Doktor cakap kena ambil ubat migrain continuously so that boleh maintain dari kena attack tu. Pil2 melambak tu plus dengan MC...dapat la bil RM 65.

Tak nak la sakit-sakit camni...huhu..

5 comments:

  1. oo..ang mc ea.?? patut senyap tak tipon aku kt ofis..hehe..

    wei..perfume Dior - Jadore ang tu aku dh beli..

    sbtu ni payback okekkkk...hehe..

    ReplyDelete
  2. hermm... kena kontrol BP tuh .

    keh.. keh.. sesuka hati jek doc tuh kann. dahle org sakit, kang tak pepasal kena hempuk.

    Apapun.. jaga kesihatan okeh.

    ReplyDelete
  3. baby>>uwekkk...nk muntah aku! tgk ari ni..yg call aku kat opis td bkn ang ka...hehe
    Linda>> sib baik kite tgh sakit, klu tak jgn kata hempuk..terus humban dia masuk sg. kuala juru tu..

    ReplyDelete
  4. hope you get well and back to your normal self.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails