About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Friday, June 5, 2009

Penang to go green..


Penangites,
Don't forget to bring our own shopping bag on every monday.

To be true, memang usaha-usaha ke arah 'kehijauan' ni patut diteruskan, bukan setakat setiap hari isnin tapi tiap kali ber'shopping', tak kira hari apa sekalipun.
Cuma dah menjadi attitude kita..tunggu dapat benda free baru la kita nak show our effort. Ada suggestion supaya hypermarkets mengedarkan 'shopping bag' secara percuma bagi mengurangkan penggunaan plastik beg. Buat masa ni, shopping bag available for sale in most hypermarkets.

Kite ingat esok dah nak start support campaign ni..semangat betul! :-)

2 comments:

  1. bagus! bagus! kemarin aku singgah tesco pon aku da bli beg guni "save green" yg tesco jual tuh.... so,nti kalo p tesco...bawa je beg tu isi barang....siap leh dapat point lagi tuh...

    ReplyDelete
  2. haa...bagus..sama2 la kita cikgu..menyelamatkan bumi..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails