About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Saturday, June 20, 2009

Kesabaran teruji..

Kesabaran kite betul-betul teruji for this past 2 days. Workplace problem yang sentiasa berpanjangan. Sometimes I wonder, am I too emotional when comes to job delegation. Probably, kite tak suka, tak selesa berkongsi kerja dengan orang yang 'talkative'..banyak cakap, kerja kurang. Tersentap kite bila last thursday bos instruct one of my colleague to handle some jobs which is happens to be my job, depan2 kite lak tu. Is it something wrong with my performance lately? Rasanya macam tak ada yang kurang. Kalau bab2 kekurangan ni biasanya lack from the other party yang menyebabkan kerja2 kite delay..tu bukan salah kite sebab bukan kite tak buat follow-up. Or bos kite silap addressed message tu ke?

Entah la. Tapi disebabkan masalah ni kite sentap dengan office mate kite ni..bengang gak la..sebab 'akak' ni memang terkenal suka masuk dalam kain orang (bukan jaga tepi kain lagi dah..). Bila bos not around, dia pun missing in action..tup2 ada kat front counter tengah sembang..jual beli kain..tudung..and so on. Kite pun 'ulat' jugak..tapi takde la sampai ke tahap 'setiap hari' macam akak tu. Bab nak nama disebut-sebut pun dia juga lah orangnya. Kerja orang sibuk dia nak ambil tau..keja sendiri pun tak ter'beres'. Itu yang buat kite hairan sangat2 tu..setakat hari ni kite masih bersabar & wait for monday to come. Lepas meeting monday nanti, hopefully everything will be settle.

3 comments:

  1. kiranya kena keja ngan org yg tak 'sebulu' lah neh ..

    owh .. memang kena banyak sabarrr.
    silap2 haribulan boleh perang dingin.

    ReplyDelete
  2. hehehe..dunia politik kerja..sabo la yerk..ari nie dah ari isnin..apa cerita?masuk la dlm ntreee

    ReplyDelete
  3. tu pasal la kak linda..poning den! mr. padhlah..see my new entry k..:-)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails