About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Saturday, July 25, 2009

Menjaga hati


Kita sentiasa mahukan orang lain menjaga perasaan kita. Pantang tersentuh sikit, kita melatah, melenting, merajuk tak tentu pasal. Tapi tak pernah sekali kita terfikir untuk sesekali menjaga perasaan orang pulak. Bukan selalu...cuma SESEKALI. Masih susah kita nak buat kan..? kenapa ye? Adakah memang kita ni jenis yang 'self-centered'? Atau adakah kerana orang tu tak penting dalam hidup kita sehingga kita rasa..."buat apa nak jaga hati dia".

Sadis ye..terpaksa jadi orang yang sentiasa memberatkan hati dan perasaan orang lain di sekeliling kita sedangkan hati dan perasaan kita..nobody cares. Macam lilin..kita bagi cahaya untuk orang lain sedangkan diri sendiri terbakar. Kalau berkorban perasaan untuk keluarga, itu acceptable..bukan orang lain, darah daging sendiri. Tapi kalau asyik kena berkorban jiwa dan perasaan dgn bf, dengan officemate, dengan bos...ape crite tu..!!! Kalau tak selalu boleh la tolerate...tapi kalau everytime macam ni...boleh masuk spital mental dibuatnya.

Sabor je laaa.....

4 comments:

  1. ada pro n kontra la murni..

    ada masa kita kena mejaga hati orang jugak... in the same time kita kena pikir berbaloi ke tidak... kalau tak berbaloi... make a move darling... jgn seksa diri...

    ReplyDelete
  2. u're damn rite syima&cikgu nort..sometimes hate when come to this part of life, when we have to choose..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails