About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Sunday, August 30, 2009

Adik Ipar & Bazar Ramadhan

Me 'demam frust' hari ni & migrain too sebab nangis, nangis & nangis last night..huhu. Lepas sahur, makan ubat & terus sambung tido sebab badan rasa lemah sangat. Sedar-sedar dah masuk zohor. Nasib baik lah badan dah rasa ok balik & fresh sikit berbanding semalam. Online kejap..baca buku & golek2 depan TV sampai petang dik na balik ngan Achey (nama bucuk bakal hubby dier...). Mak mentua punya la seronok bakal menantu datang tolong fix lampu kat dapur..hehe. Belum apa2 lagi dah sayang sangat kat Achey..untung btul adik ipar kite ni. :-)

Settle keja kat umah tu, dik na beria-ia ajak join diorang gi bazar ramadhan Bandar Perda (sebelah umah je..) Walaupun malas-malas kucing jer nak pegi tapi sebab bosan terperuk kat umah, finally ikut jugak la.

Pic curik2 snap dik na (& tocangnyer..) ngan Achey.


Achey beli 'Gulai Batang Pisang' untuk mak dier & bakal mak mentua dier..bodek ek??? (isk isk..ape punye kak ipar..tak bagi moral support langsung!) Hehe..saja suka nyakat dier, malu sangat2 dier ni. Ada jugak dok sembang2 dengan dik na pasal tunang dier ni..sok2 lepas kawin dah tak boleh malu2 & senyap sepi macam sekarang ni, sebab family kite kalau berkumpul memang riuh rendah..nasib ngko ler adik ipar..kena la pandai menyesuaikan diri ye.

9 comments:

  1. Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

    Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila
    klik disini. Semoga bermanfaat insyaAllah..Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain(Hadis riwayat Al-Qudhi).

    blog anda bagus...!!! Teruskan menulis.. dan semoga sejahtera sentiasa.
    selamat menjalani ibadah puasa.. semoga sentiasa diberi keberkatan.. insyaAllah. wassalam.

    ReplyDelete
  2. wah! gulai batang pisang?? xpenah lak merasa..

    adik lu bakal kawenn??

    trimas kasus sudi dtg blog wa.

    ReplyDelete
  3. tak pernah rasa lagi gulai tu

    nyum2

    ReplyDelete
  4. bujang susah: terima kasih..i appreciate it & will improve for better..:-)
    oranglidi: ye..bakal kawin..insyaallah selps raya.
    ur welcome! :-)
    monkey d luffy: cuba2 la rasa..tp agak susah nk dapat kat KL..maklum lah makanan kampung kan..mmg sedap drp gulai ubi.

    ReplyDelete
  5. ape kak..gmbor adik ipar amik ...gmbr aku nmpk tocang je..ampess....

    ReplyDelete
  6. salam..

    moga anda..cepat sembuh ya..

    kali 1 singgah..nice blog.

    ReplyDelete
  7. nadia: title pun psl adik ipar kan..jgn la enter frame hahaha...
    leena: tq...ramai advise gitu..huhu
    anak laut: terima kasih for drop by:-)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails