About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Saturday, August 29, 2009

Belajar terima kenyataan

Saat ini kite baru lepas bersahur. Sedang blur walaupun dah habis sepinggan nasi bersama gulai lemak nangka & tomyam campur. Mata masih ngantuk tapi hati memujuk supaya terus berjaga, pas ni leh buat solat subuh & siap2 gi kerja. Alaaa...keja lagi..malasnya nak pi hari ni..huhu. Al-maklum saja la..hari sabtu keja half-day macam menghabiskan minyak keta je.

Semalam sms Mr. Riz sebelum tido. Lepas 1/2 jam baru ada reply. Masa tu kite dah hanyut sampai ke mana dah. Hairan..(and worried too) senyap pulak lately, but sms reply dia pendek je, "puasa..biasalah..kurang bercakap". Hurmm...hati ni kalau boleh teriak & menjerit out loud mesti dari Penang sampai Shah Alam boleh dengar. Kalau dalam versi Penang, just imagine this sentence je lah, "Murni, awat hang jadi lagu ni...???" (Tak nak celik mata tu luas2 sikit..bila la baru nak dapat hidayah & terima kenyataan seadanya). Betul ke kite tak boleh terima kenyataan? Well maybe sebab kite selalu ingat, setiap sesuatu yang berlaku ada hikmahnya. Takkanlah throughout this life kite hanya akan bersedih, satu saat pasti ada kebahagiaan. Am I right?

Kata hati, "So, Siti Murni..wake up from ur bed now, u hopeless romantic! Jangan layan sedey kat sini, semua orang nak happy2 & there's no point of crying for something without a purpose..selalu je ko layan sedey ko camni..Mr. Riz steady je..ko pulak mcm hampeh...nyampah la haku!!"

Dah..dah..bangun..gi solat.

8 comments:

  1. iskk..memang pedih ada perasaan ini . memang pun rasa macam nak jerit. Kalau boleh nak terbang gi tengok dia and cakap , helloo... saya kat sini merindui awak tau .. awak ingat kat saya tak ?

    Tapi kenyataannya, tak boleh ! so.. bersabar yea dik . Insyallah..nanti dia balas lah tuh .

    ReplyDelete
  2. xpe la murni.. bnyk2 bersabar ye.. penantian tu 1 penyeksaankn..

    tggu je.. nnti dia kol pasti dia ckp kt murni "aku merinduimu" masa tu la seronokkn sngt..

    akak pernah mengalami perasaan camgitu..kih3x..

    ReplyDelete
  3. kak linda & kak zana: hehe...baru nak majuk pagi tadi..tup tup jap tadi dapat sms..berjela-jela...huhu..he missed me tooo:-)
    sejuk hati..tak jadi nak marah...

    ReplyDelete
  4. monkey d luffy: pujuk kecil2an jer
    PakKaramu: salam...

    ReplyDelete
  5. haha sabo2 eh..xmo sedey2..hepi2 sudey...

    lagu pe??pop??rock??ngeh3..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails