About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Tuesday, August 4, 2009

Bosan dengan makcik KPC...

Bosan tahap gaban kat opis hari ni, tinggal belum muntah hijau jer nengok gelagat makcik KPC..! Hari ni makcik KPC buat hal lagi, lepas kena sindir terus senyap sampai ke petang. Kite dah memang stail tu...kutuk belakang tak main! Tak puas hati cakap je depan2..nak lagi berkesan guna teknik sindiran je. Biasanya orang alert dengan tone sindir-menyindir nih..baru la cepat sikit sedar diri.

Lepas lunch hari ni berdua je dengan Mr. Driver kat KFC, balik opis tengok bos masih kat meja dia..mood ok so layan sembang jap, tanya dia bila nak ambil lunch (sebenarnya nak tanya, bila dia nak keluar, hehe) sambil spoil mood dia tengah buat calculation. Sejurus lepas tu, bos pun berangkat, kite pun lagi2 lah sibuk je nak angkat kaki, tanak dok opis..tahap kejemuan semakin kronik. Sebelum ada yang mendapat tempias, nak merasa kena hamput dengan cik admin..lebih baik le cik admin keluar meneruskan tugasan yang tak berapa penting.

Pegi post office, bayar bil TNB & buat pos ekspres. Dik na makin dekat dengan hari kawen, makin pelupa lak dia sampai tertinggal kunci bilik INTAN kat umah. Terbang RM 2.50 kite..(kedekut giler..!) Sambil tu hantar sekali surat-surat berdaftar opis..ini pun purposely je, kalau tak my asst. yang buat semua tu...nggak mau sih...panas banget di luar nih..!

Settle urusan kat pejabat pos..around 3pm, terus gi Krico hypermarket. Gi beli stationery opis ngan sundries. Best shopping time nih...takdak customer. Lepas setengah jam..rasa tak sampai hati nak 'mengulat', terus start enjin kete balik opis dengan 'berbodong-bodong' (ada ke bahasa ni??) barang yang dibeli...(takde orang teringin nak tolong cik admin....) sian kite..tapi best jugak sesekali dapat keluar opis nih..asyik dok ngadap muka makcik KPC..menambah sakit hati je.



8 comments:

  1. KPC... Ketua Penternak Cacing... huhuhuhu

    ReplyDelete
  2. tumpang lalu...
    singgah2 my blog...
    http://daniel-syaf7788.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. lorrr...fadhlah nih...kepoci...cappucino...mcm cikgu nort ckp tu pun bley...hehe...

    ReplyDelete
  4. tgk...sis linda pun taw apa itewww KPC...

    ReplyDelete
  5. nasib baik tekaan saya betoi pasal kpc

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails