About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Wednesday, August 26, 2009

Hadiah Buat Muslimah

Jeng..jeng..jeng...tengok buku kat bawah tu..


Reading in progress...

Buku ni 'bakal pengantin' yang beli, "Hadiah Buat Muslimah" yang ditulis oleh Ustzh. Siti Nor Bahyah Mahamood & Ida Ezyani Othman. RM 26 je lepas diskaun..(bakal pengantin bagitau..hehe). Kite pinjam jer buku nih..sebab sepintas lalu belek2 macam okay je contents dia. Ada illustration jugak.

Selain isi masa lapang, buku ni bagi panduan asas fiqah untuk wanita. So, rasanya sangat-sangatlah afdal untuk 'bakal pengantin' (kite pun banyak lagi yang kurang..). Ada panduan bersuci, solat, perkahwinan, haji & etc.

Boleh la memanfaatkan waktu lapang 'lunch time' tu..daripada asyik dok sembang-sembang kosong, takde manfaatnya, macam sesetengah orang tu..buat kurang pahala puasa jer..ndak2 pulak boleh dok terumpat ke ape ke...penat je puasa kan?kan? (Hmmm..sesape yang terasa tu sendiri mau ingatlah...)

2 comments:

  1. bagus buku cam tu...dah habis baca meh pastt kat sini pulak...hehehee

    ReplyDelete
  2. awk pun minat jgk...? bley..takde hal...ilmu utk dikongsi...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails