About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Monday, August 17, 2009

Kisah anai-anai & Cik Siti..


Letih yang amat sangat. Rasanya balik umah tonite terus pengsan sampai esok pagi. Pening kepala tiba-tiba je datang masa nak kuar ofis tadi, probably due to stress. Kat ofis tadi macam-macam hal. Power down, pc pun down jugak lah..nak access ke database tak boleh, nak confirm sales pun tak boleh..paperwork pun semuanya stuck. Sape la agaknya tak mandi pagi ni..bad luck betoi! Mesti makcik yang masuk ofis lambat dis morning. Hm..kena buta gak dengan kite tadi..hehe.

Actually, masalah berpunca dari electric point..trip..sebab dimakan anai2. Tu la..suka sangat budak2 opis kite dok menyumpah anai2 tu..sekali jadi camni lah. Binatang2 ni semua kalau ikut cakap orang tua-tua..tak boleh dimarah..disumpah..tak boleh merungut..kalau tak menjadi2 la dia.

Teringat masa kecik2 dulu...rahsia besar ni..kang buta je kena marah dengan dik na..hehe. Dia ni mulut celupar (kadang-kadang la)..suke sangat marah itu..marah ini..Nak dijadikan cerita, satu hari tu kite tak berapa ingat la tah ape yang dia merungut-rungut pasal Cik Siti (cik siti tu nama timangan si tikus, tak leh sebut nama dia kan..kena bagi nick name la). Dok malamnya dapatlah akibat dari kelantangan mulut tu...kena geget dengan cik Siti..kat bibir lak tu..mau menjerit dia dalam kelambu...hahaha! Arwah abah terus terpa tengok what happen time tu...hehe..mau kena gelak sampai sekarang. Nasib baik la tak tinggal kesan...kalau tak..takde la bibir seksi tu...hehe.

Penat pun leh ketawa jugak...:-) jomlah..lama dah dok wi-fi kat kopitiam ni...dah abis secawan kopi & single toast. Ma....penatnya...restless betul hari ni...nak tidoq....!!

4 comments:

  1. ermm..lepak kopitiam sorg2 ke

    ReplyDelete
  2. ye..cikgu..sian sy..makwe yang terabai...hehe

    ReplyDelete
  3. haha..
    tak tahan kat bibir kot..

    tak geli ke..hikss:P

    ReplyDelete
  4. leena..iyer...nasib baik la dia tgh nyenyak tido waktu tu...mau nye tak geli geleman...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails