About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Monday, August 10, 2009

Majlis Pertunangan Noor Azarena

Semalam attend majlis pertunangan my best friend, Cik Noor Azarena Adnan (soon to be 'Puan')..of course la..amende la haku nih! 50-50 gak nak pegi majlis tu semalam, bimbang dihujani soalan2 bonanza yang biasa didengar during majlis camni. But, bila kenangkan dia beria-ia mengajak, plus dengan pujukan hati sendiri, maka berangkatlah kite ke sana sesudah zohor kelmarin. Tema pink jugak..sama cam dik na hari tu. Kite dah la mabuk pink...boleh pitam dibuatnya. Semalam je tak sempat pitam, sebab tengok member gumbira jaaaa...dah nak jadi bini orang. Pic atas tu my best friends, Pn. Azlinawati (awat kite skema sangat nih??) and Ina (nama pendek for Noor Azarena).

Ni...penulis blog bersama orang yang bertunang tu lah. Comei jugak kite pakai pink...dik na pun pelik nengok pic ni. Pink is not my favourite color actually. I have no chemistry with it..rasa macam tak suit dengan my skin tone. It's only after dik na's engagement, I try to get used to it.

Pic atas ni pulak antara hantaran pihak perempuan untuk 'orang sebelah' (baru dapat word ni semalam, tu pun sebab dengan orang tua2 kat situ dok sebut2 to mentioned rombongan pihak lelaki) Macam jakun lak eh...hehe.

Tengok choc cake tuh....ish...sabor je lah..perut tengah lapar time tu.

Insyaallah..hujung tahun ni...selamat lahhhh member kite sowang nih..kite gak yang solo. But it's alright..no rush..ramai advise gitu. Entah nak menyedapkan hati kite agaknya. Tak kesah la...kalau jodoh tak ke mana. Me malas nak pikir lagi dah. Lepas dik na nye wedding, hopefully ada chance untuk start new life di tempat orang. Responsibility harap2 dah berkurangan sikit waktu tu. Ma pun tak kisah..penat dah dia bertanya & jemu sudah nengok anak perempuan dia asik 'lepak' camni..hehe.

Apa2 pun teruja tengok member happy, kite tumpang bahagia. Ye la..dulu dia asik mengeluh bila jodoh nak datang, finally sekejap je..ada jugak kan.

To my dear friends Ina..selamat menempuh alam pertunangan..;-) kite tunggu kad jemputan kawin pulak lepas ni..aminnn.

8 comments:

  1. eh., okeh lah awak pakai pink .
    nampak manis jek.. itu pada pandangan mata akaklah...

    ReplyDelete
  2. woooo..tau x pew..
    kalu p umah org kawen soalan cepumas yg pasti akan ditanye, "u bile lagi" atau "lepas ni sape plak"...kikiki

    anyway ok ler pink kaler 2 ngan kamu

    ReplyDelete
  3. sis linda & syaf>> ooo..ok ek..?kena perbanyakkan koleksi pink la pasni...
    hidet>> tu la majlis bertunang skg meriah cm majlis kawin, dah tak mcm dulu lg dah..

    ReplyDelete
  4. x yah pk kalo ia menyerabutkan

    ReplyDelete
  5. colour pink sngt sweet sis..

    i love pink..hee:P

    ReplyDelete
  6. tul cikgu nort..tersangatlah betul nye.
    leena>>pink is damn sweet..tp sis bru nak bljr pakai pink..sabo je la..

    ReplyDelete
  7. ila pn suka pink...so sweet...cn tk r...jeles lak..ihihi..bila la nk tung,,nak pink gk..hahha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails