About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Saturday, August 15, 2009

Mamat yang menjengkelkan


Me..feeling bad & terrible avoiding someone yang kite rasa tak selesa to be with. Letih melarikan diri.

Actually, mamat ni (letak nama mamat je senang cerita)..me & him..we are friends. It's been 3 yrs I think, we've known each other. Since dia ni stay nearby, so we were having a good friendship at the early stage.

We keep sharing dis n dat about me, my family..and my guy..him wit family, her girl..dis n dat oso..atas nama persahabatan kan. Lama kelamaan...dia macam tak faham pulak..i just don't sms wit frenz everyday. Semua orang ada priority kan..work..family..personal life & spaces. Mr. Riz pun baru dua tiga hari sekali sms kite..dia lak lebey2kan..tak mayu!!

Almost every morning..asik sms dia je masuk. Jemu sebenarnya. I dun know what to reply in dis sms'es. Macam no idea camtu kan..ye la..asik2 soalan yg sama kan. Kadang2 tak reply pun, malas nak layan. Bila weekend, lagi la kerap sms. Tak layan pun dia keep on sending sms to me. Dia ni kaki movie, ajak tengok movie itu, movie ini...& lately memang dah tak nak dah gi cinema dengan dia, since dia try to hold my hands (hello!!! we're friends remember!!!) Dapatla tepisan yang memedihkan hati dia. Dalam hati kite..mcm nak report kat Mr. Riz tapi serba tak kena pulak & till now on mcm2 alasan kite bagi sebab tanak jumpe mamat ni lagi dah. Mengapa la persahabatan ku disalahertikan??? Bukannya dia tak tau kite dah ada Mr. Riz dalam hatiku...

Lagi yang buat kite pissed-off, one day mamat ni told me..one of his long-lost-girl-friend suddenly je nak close & baik2 balik dengan dia (good for me...good for him maaa) & the reason yang dia bagitau because of his brand new car. (yuksss..perasan mamat ni..bangga lak dengan kereta baru dia). Me pun terasa bebal sangat sebab waktu tu, last few months la..baru je berbaik balik dengan dia tu pun masam muka sebab perangai dia yang menjengkelkan tu. Terus sampai sekarang terasa bebal tak abis lagi. Sebab the fact is..friendship does not count from the value of someone's car...kan??kan??

Hari ni dah saturday..pagi2 buta tadi sms dia masuk..kite buat tak reti je lagi. Esok pagi mesti ada sms dia ajak keluar....tolong la.......tak tau dah nak buat apa dengan orang tak reti bahasa ni..penat & rasa macam a bad person pulak.

p/s: I miss u Mr. Riz, it's been a few months tak jumpe..windu. If you read this entry -- jgn curious kepadaku...kerana dalam hatiku hanya ada kamoooo...:-)

5 comments:

  1. murni.. terus terang je gan mamat yg menjengkelkan tu.. baru dia tahu adek cume ingin berkawan je... klu dia x paham lg.. jgn layan.

    adek.. yg danaraya tu jgn lupa aktifkan.. klu cpt lg bagus.. akak baru 1 hari dh ada downline.. bole tahan.. mmg x menghampakan...

    ReplyDelete
  2. adoiiii..ada lg org camnih! pepun,kna sound direct la mamat tuh

    ReplyDelete
  3. murni.. thanx ye... jgn lupa wat n3 tuk danaraya tu..

    adik wat la shoutmix chat widget..susah la nk sembang...

    ReplyDelete
  4. cikgu nort>> erm..one day mmg nak sound direct kat dia...sabaq sat...

    ReplyDelete
  5. kak zana>> tq ya...murni dah post url tu kat FB..nanti try e-mail pulak. Thanx ya kak..sbb sudi berkongsi..saja nak cuba tgk hasilnya.buat shoutmix ek...erm..akan dipertimbangkan..:-)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails