About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Thursday, August 20, 2009

Moga keamanan ini berpanjangan...


Moga keamanan & ketenangan ini berpanjangan..Aminnn :-)

'Mamat yang menjengkelkan' dah 2 hari senyap sepi..lega sekejap & harap2 sunyi sepi dia ni boleh buat dia berfikir kat mana silapnya dia. Merajuk agaknya...last two days while I was at cafe lepas abis keja, dia pun kebetulan datang sambil tersengih. Dengan perasaan tak malunya duduk di table sebelah kite (bukan cafe kite..ikut suka ngko le nak duduk mana pun...ada aku kesah..??) cuma a bit uncomfortable lah. Dah dok sebelah, mata tu sibuk je nak jeling sana sini. Dia tunggu kite tegor tanya dia dah makan ke belum kot...dok terkebil-kebil kat sebelah. Kite buat dek aje...kalau dilayan takut makin menjadi gatal satu badan dia. Nak tak nak, ada kot half an hour..kite dok diam situ sambil menghadap skrin laptop..rasa dah nyampah sangat terus gi bayor & angkat bag..balik.

Mamat terpinga-pinga, tanya kite kenapa tak abiskan minum..kite jawab.."migrain tiba2 datang..nak balik" .

Walaupun kite tak terganggu lagi, tapi on the other side, I feel bad doing this. Macam jahat jer kite..suka2 nak menyampah sesama manusia. Tapi tu la..kite tak nak jadi hipokrit..keluar dengan mamat tu, sedangkan kite takde chemistry langsung dengan dia. Bila bercakap, lain opinion, tak serasi dalam segala hal..tak setuju dalam semua isu. Setiap patah perkataan dia..macam ada je yang tak berkenan di hati kite. Buat apa nak menahan diri keluar dengan orang camtu sedang hati kite dengan orang lain..kan?kan?

Bila fikirkan balik..bagus jugak..at least kite tak bagi dia false hopes. Hmmm...harap2 jangan lah dia fikir kite ni selfish..because this is me..kite tak nak jadi manusia yang (hipokrit.

(picture - credits: newthoughtgeneration.com)

2 comments:

  1. bukan bad pun

    dia yg tak faham2

    kalau aku jd lelaki tu mesti dah malu

    ReplyDelete
  2. ye ke tak jahat...?hmm..i wish..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails