About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Friday, September 4, 2009

Dedicated to Ahmad Najib



It's been 2 days, I've been thinking everything over and over again. Of what 'people' says about me. "U have been such a very sad person"..kite seorang yang sangat sedih. Sedih ke? I know what they mean. Just take a good look at my earlier entries. Blog frustrate for this century..:-p Asyik cerita sedih je yang keluar.

Actually, they're damn rite.

My buddy, Ahmad Najib says.."your problem is dat u don't actually know wat do u want in ur life."

So, this is my answer..

Ahmad Najib dear,
It's not dat I don't know wat I want but I'm afraid of losing. Losing attention. Just look at my blog heading. If I decide to let go, then everything would only be a 'history'. Apa yang sedang I buat, I call it 'fighting'. I memperjuangkan apa yang I mahukan dari dulu lagi. If I let everything go, maksudnya I dah give-up. I know how it feels when we give-up on something, I dah rasa dulu & I tak nak menyesal di kemudian hari.
Hopefully, my decision to let everything 'go wit d flow' ni tak akan buat I kesal or menambahkan kesedihan lagi. I promise, would be happy for what I am. I understand, u..& people's around, only wants to see me happy :-) I'm happy to have a 'buddy' just like u. Thanx for ur concern & advise. I appreciate it, walaupun recently u dah brainwash I..huhu.


I promise to myself, tak nak lagi ada entry sedih kat sini. (kalau ada rasa sedih sekalipun, I selit2 jer ek..aci kan??hehe)

5 comments:

  1. salam...

    sedih, gembira, suka duka adalah bahasa alam di dunia ini..

    terima kasih singgah anaklaut

    ReplyDelete
  2. salam kak murni
    a gud entry..dun be sad..insyallah selalu berdoa dan pandanglah hidup dari sisi yang positif.Banyakkan baca buku2 motivasi. Z sarankan akak baca buku Tasauf Moden tulisan Pak Hamka.Insyallah sesiapa pun yang sedang gelisah hatinya pasti akan tenang sesudah membaca karya pak hamka ni

    SALAM RAMADHAN
    ZHARIF

    ReplyDelete
  3. erm... kalau boleh dlm blog biar 1% je cerita sedih.. yg lain cerita happy2..

    sebab... semua ni akan dibaca balik kan?? tak kan kita nak jatuhkan semangat kita ngn cerita sedih....? betul tak?? happy la dear... tuhan nak duga kita tu...

    ReplyDelete
  4. thanx zharif & syima..insyaallah..will follow ur advise..:-) k

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails