About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Sunday, September 6, 2009

Woah...already tired

Jemu bermalas-malasan kat rumah siang tadi.
Menjelang tengahari dik na ajak keluar teman kan dia gi car wash, dah lama tak mandikan 'cik merah'. Itupun sebab petang ni dia kena attend gathering buka puasa dengan member2 VIVAC. Sebelum gi car wash, lajak ke Jusco dulu. Niatnya cuma nak beli stationery & raya card for my office use (company tak nak buat corporate raya greeting cards untuk branch office, save budget kot), but alih-alih dah window shopping sekali pulak.

Promotion raya kat Jusco dah bermula. Rasanya since last week kot. Tengok dik na, pantang nampak kite pegang henpon, asik nak posing jer dia. Pic kat bawah tu, dia ngan my mum tengah ushar2 kuih raya. Ushar je, belum nak beli lagi sebab yg order pun dah a few types dah. Tahun ni raya bersederhana je sebab clash dengan preparation kawin dia. Hurm..sibuk ushar sana-sini sempat la abiskan sekeping note RM 50, beli sepasang kasut kat TSC. Lupa lak nak snap pic..show-off kat sini..hikhik.

Pic kat bawah tu me & my mom..kite telah menyuruh dik na men'snap'kan gambo itu..hehe. Asik2 muka penulis tidak kelihatan di mana2 kerana sibuk men'snap'kan gambo orang lain. Tak aci.

Settle kat Jusco, terus gi car wash. Banyak lak 'waiting list' (erk...waiting car kot) kat car wash tu hari ni. Dik na biasa hantar 'cik merah' untuk dimandikan kat Esso Jln. Baru. Bersih dia cakap. Tapi dekat sejam jugak melangut kat situ.


Destinasi seterusnya ke sebuah pasaraya yang sememangnya kite tak berapa berkenan nak pegi. (tak boleh sebut nama pasaraya tu demi menjaga kepentingan tertentu) Tapi sebab tak nak menghampakan dik na (beli sikit hardware, sebab dik na nak tukar profession jadi tukang rumah lak lepas nih..hehe) ikut je la..kalau tak ikut takkan nak balik umah menapak..pengsan!


Punya la ramai umat. Memang selalu camtu kat kedai ni..mungkin sebab pakaian yg dijual kat sini unreasonable murahnya. Tiap kali raya atau musim 'back to school' pasaraya ni memang akan dipenuhi customer (kira satu family satu batalion lah!) And memang kebiasaannya
kalau datang sini, kite cuma tunggu kat luar je la.

Dalam keriuhan tu, ternampaklah baby nih...comel! Suke sangat tengok pipi dia yang tembam tuh. (teringat dalam hati...ish..kalau la ada baby...huhu). Tengok pic bawah tu, mama tolong dukung baby tu..mak baby tu tengah sibuk pilihkan baju melayu untuk si abang. Ma kesian tengok baby dok nangis, so tolong la dukung dia jap. Huish..badan dia memang semangat. Montel & gebu macam mak dia. (itu yang nak cari hubby yang gebu & montel, mudah-mudahan leh la dapat baby comel camni..aminn!! Hekhek..Mr. Riz..tengah kembang kempis..hehe..)

Penat jugak la seharian jalan2 macam hari. Habis beli barang belum boleh balik terus sebab nak gi visit my 'Che Amah' (tok kite) kat umah pakteh. Dah few weeks tak gi tengok dia, rindu la cucu dia ni. Sempat tanyakan dia, dia nak hadiah apa untuk raya nanti, cucu dia ni nak belikan.

7 comments:

  1. yup..rambang mata dibuatnya..semua nak beli.

    ReplyDelete
  2. mmg tembam gilos baby ni..ptut punya dok sengeh ja time tu....dok men ngn budak tu rupanyaa...

    wei2...aku posing la dah ang tala enset tu belah aku...hahaha

    ReplyDelete
  3. sama la...ihihiihi...ila pn suka shopping kt jusco n sogo..uhuuh

    ReplyDelete
  4. nadia:iyolah...iyolah...
    ila: dh shopping raya ker?

    ReplyDelete
  5. iskk...beshnya ada baby gebu..nak jgk!!!haha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails