About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Friday, September 25, 2009

Pre wedding reception..

Hari ni aku dah kembali 'bercuti-cutian' setelah 2 hari bertugas. Ini bukan sambung cuti raya yer sebaliknya cuti buat persediaan kawen ku..oops..silap..kawen adik ku..heheh! (gedikz lak pempuan nih!). Hari ni banyak keja nak buat, tapi aku berdegil gak nak update blog dulu.


Semalam kena menemankan dik na berinai..sebelah tangan aku yang tolong pakai kan kat dia. (siap doa & amin kan untuk aku sekali...hehe..muka tak malu betul!)

Pic credit to:
http://rylieynna.blog.friendster.com


Jap lagi ada urusan lain aku nak kena settlekan..hantar keta gi car wash, esok nak guna gi umah tok kadi..majlis akad nikah. Pastu nak gi maybank, bayar instalment. Pastu nak gi pacific hypermarket, ma pesan beli barang lagi, masih ada yang tak cukup.

Yang dekat umah ni, petang karang banyak yang menunggu untuk clear. Nasib baiklah dik na independent, hantaran semua nya dah siap gubah. Mau selerak jugak umah & kamar beradu aku.

Kelmarin petang, kotak2 ni dah diisikan dengan 'candy' untuk budak-budak. Hadiah untuk special gift pack pun dah dipek kan, cuma tunggu nak masuk dalam paperbag jer. Itu last minit nanti baru nak buat. Ikut schedule, petang ni kena monitor orang pasang canopy kat bawah & gi amik kek untuk majlis esok. Karipap & cucur badak frozen yang dah aku order dari Pn. Chef kat ofis pun akan deliver malam ni (nak hidangkan untuk 'helping hands').


'Qenyah' rupanya majlis kenduri nih..(aku dok ngeluh kat dik na & mak2 sedara..aku kalo kawen nanti tak nak majlis2 semua ni, nikah kat mesjid, buat kenduri untuk adik beradik je..abes cerita, kepala pun tak pening, hati pun tak runsing)

P/s: 'qenyah' -- susah, complicated, rumit..






6 comments:

  1. pikir pasal kawin lagi rumit rasanya....

    ReplyDelete
  2. eh sis,

    lu jangan tension tension tengok orang bersanding or bila ditanya soalan cepumas "bila lagi?"

    Untuk bahagia, diri kita sendiri yang mencoraknya dan bukan mengikut congakan orang lain.

    Cheer up!


    kamal fnd

    ReplyDelete
  3. wah....bestnta nak kwin...selamat pengntn baru tok adik akak...ewah...awlnya ila wish...ihiihi. byk perkara kena setelkn kn........kwn ila pn bln dpn dah nk kwin..uhuh

    ReplyDelete
  4. err...empunya diri bila ye? jeng..jeng...jeng... :P

    ReplyDelete
  5. hohh...kalo adek kawen kan besanya kakak dpt gak ape yg adek dpt..huhu

    ReplyDelete
  6. padhlah: betul..betul..betul
    tn.kamal: yup..terima kasih berbanyak..moral support utk sy.
    ila: thanx..nt akak smpkan kt adik ya
    azrul: x mo jawab..huhu
    imheppie: dpt sepersalinan & sebentuk cincin...okay la...org beri kite merasa..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails