About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Sunday, September 13, 2009

Shopping kudapan...

Program pagi ni, shopping kudapan untuk raya nanti. Beli terus dari kilang. Ini la tempatnya. Popular among locals, kiranya macam 'one-stop centre' la kalau nak beli bermacam-macam jenis kudapan menjelang festive season.

Punya la ramai umat, we are lucky to be arrived earlier sebab normally nak parking pun susah kat sini (ma yang cakap la..sebab kite tak biasa datang sini). Boleh kurang pahala puasa gak ni sebab asyik 'accident' basket dengan customer2 lain yang datang then terpaksa la bermasam muka. (kalau orang say sorry..takde hal, ini langgar orang macam takde rasa bersalah je..ish..sabo je la). Terpaksa berhimpit-himpit (yang sememangnya kite tak suke...)

Rambang mata tengok variety kerepek kat sini. Biasanya time raya, biskut moden kurang sambutan di kalangan tetamu. Yang datang biasanya lebih suka makan snack camni.

Maruku pun banyak jenis jugak. Yang penting, pricing nye la. Murah. Rasanya tak jumpa lagi tempat yang murah melainkan yang dekat kilang ni. Kebanyakan dipek mengikut berat & jenis. Pricing pun dalam satu pek kerepek yang besar cuma RM 5. Ada yang RM 7 and so on..ikut jenis la.

As usual, budak ni memang suke enter-frame. Keje dia masa kat sini tadi, angkut je apa nak angkut, kite ngan ma tolong pegang basket yang penuh..dia la yang penuhkan..hikhik.

Dalam dok tengok-tengok barang tu, ternampak la gula-gula ni..

Favourite kite berdua masa kecik2 dulu. Asal ikut arwah abah gi kedai hujung kampung, mesti beli gula-gula ni.

Angkut punya angkut..total billed RM 80++

9 comments:

  1. hohh cenggini punya byk kepek nak gi umah kamoo la raya nnti..xyah susah2 beli lalala~~

    ReplyDelete
  2. wahh..meriah sakan borong kerepek .

    Betul tuh. kat mana2 tempat kalau langgar or tercuit sikit, bukannya nak mintak maaf, jauh sekali nak senyum .. rasa geram gak .

    So... selamat menyambut hari raya ekh..

    ReplyDelete
  3. amoiiii...khuthuk hadik nmpk....hahaha..

    jaga ang nt..

    ReplyDelete
  4. imheppie: sila la...:-)
    linda: slmt hari raya sis!
    baby: uwekkkkk...tak takut...!!!

    ReplyDelete
  5. salam..
    salam perkenalan.. sy jumpa blog awak dr KBP.
    kedai ni kat penang kat mana ye..? mcm best ja.. :)

    ReplyDelete
  6. syafazaliza: salam perkenalan..thanx singgah blog sy. kedai ni kat kaw. perindustrian mak mandin..cuba la ke sana.

    ReplyDelete
  7. padhlah: teringat tul masa kanak2 bila tgk gula2 tu..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails