About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Wednesday, October 7, 2009

Dinner @ Kapitan

Story semalam yang baru sempat di'update'. Oleh kerana mood aku yang agak baik dan sebagai ganti weekend ini yang tak mungkin dapat aku habiskan dengan orang2 kesayanganku maka aku telah mem'belanja'kan orang2 kesayanganku iaitu ma & my little hero di Kapitan.

Kelmarin aku telah berjaya menahan diri dari consume walau sebutir nasi sekalipun. Tapi alangkah sedihnya di sebelah malam, aku dah 'hadap' Chicken Tikka nih..berkali ganda kalori & fats! Tanak perut buncit...huhu..cuma nak berisi sikit. Nampak gaya nya diet sihat ni macam tak berapa jalan untuk aku. Kena gi exercise jugak pas ni.

Aku kesian kat Ma..kelaparan sebab tunggu aku ngan little hero balik dari Penang. Around 9 baru sampai umah & bawak dia gi makan. Nasib baik la Kapitan tak jauh pun dari rumah, kona kanan, kona kiri, kona kanan balik dah sampai...hehe. So, aku suruh ma try Beef Briyani set..kawan2 cakap briyani dia best! Memang best..ma cakap sedap & penuh mangkuk claypot tu. Semput dia nak abeskan. (makan je ma...akak yang belanja :-) )


Now only 4.30pm..kepala otak ku dah ligat fikir menu dinner malam ni. Memang cuak makan nasi lately..! Tadi lunch tekak ku cuma boleh terima mee goreng kat Chai Leng Park.
P/s: Ms. Writer semakin cerewet memilih makanan, petanda apa kah ini..???

5 comments:

  1. adussss...tgk makanan d cne wat lapo la..nak g mkn la..ihihi

    ReplyDelete
  2. ayam tue cam besh je..

    lapo ayam lapo:P

    ReplyDelete
  3. alaa bukan gemook pon kamoo..

    isk lapo la plak tgk mknan neh..kensel la nak posa bsok lalala~~

    ReplyDelete
  4. bila nak bunje dalia mamam ni?? hehhee..

    ReplyDelete
  5. hahaha..semua kelaparan ye tgk pic tu.tkpe..tahun depan bunjer uols sume makan kat kapitan...hehe...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails