About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Wednesday, October 14, 2009

'Festival of Lights' kembali lagi..

Lunch time tadi...buat rombongan berempat ke pasaraya sebelah..(sebelah la sangat..).

Tujuan rombongan: saja-saja nak abiskan masa rehat dengan bershopping barang-barang untuk hamper ke majlis rumah terbuka esok.

Betul-betul main entrance pasaraya Krico ni dah siap dengan decoration sempena 'pesta cahaya', perayaan Deepavali atau 'Diwali' yang bakal dirayakan hujung minggu ni. Terpana sekejap bila tengok hiasan kolam atau 'ranggoli' yang colorful ni.


2 ahli rombongan yang juga my officemates will be celebrating the festival. Beria-ia jugak tengok diorang snap pic ni tadi. I pun enterprame la jap..hehe. Kolam ni kata diorang..kata diorang la...buat dari sagu dan beras yang telah diwarnakan. I pun dengan semangat nya, balik ke ofis dan meng'googgle'kan KOLAM. Banyak attractive design..semua nya unik dan berwarna-warni..macam pelangi.
And I juga telah memujuk malah memaksa my officemates tuh supaya design diorang nye 'kolam' kat lobby ofis. I don't care..no matter what, I nak tengok 'ranggoli' tu sebelum cuti Diwali..hehe. Huh, dasat...tak kasi chance..alang2 1Malaysia kan..semua perayaan pun kita celebrate.
Lepas ni I nak proposed kat bos supaya kasi award untuk 'lively' branch office, semangat sikit nak bersaing sesama branch!

7 comments:

  1. suka tgk kalo guna beras kreatif sgt...

    ReplyDelete
  2. wahh... ini barulah semangat 1 Malaysia ..

    Selamat Deepavali .. ammmaaa !

    ReplyDelete
  3. haha....kak linda ada talent gak tuuu..
    imheppie: btul..kena kreatif. sbb kena draw corak dulu. plus, kena ada kesabaran masa nak fill-up beras kt drawing tu..

    ReplyDelete
  4. hapi deepavali buat opismate murni tu..

    1 malaysia 1 hati....

    ReplyDelete
  5. hepi deepavali buat....
    hehhe...org2 yg mnganut agama hindu...
    :)

    ReplyDelete
  6. kak zana & dalia:semangat muhibah yg perlu dipupuk secara berterusan..
    ila honeybunny: mmg cantik...bdk2 opis pun dah decorate kolam sendiri..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails