About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Friday, October 30, 2009

Kegiatan masa lapang...

My mood swing tak berapa menentu lately. Bengong pun ada sebab takde keja nak buat kat opis ni, asyik ngantuk, bancuh kopi, layan FB..waaaa...fed-up macam nak nanges jer.

Dok sebut pasal fed-up ni, alhamdulillah..kat rumah I tak terbawa-bawa perangai fed-up tu..dah pandai mengisi masa terluang. Current activity kat rumah...(sebelum tu nak warning slow2..jangan ketawakan I ok...!!)...menelaah buku-buku agama yang dah lama ditinggalkan. Ada jugak hikmah nye 'lappy' ada kat my sis, dik na. Kalau ada 'lappy' sure liat je I nak selak2 buku-buku kat rak tu. Bukan ape, kadang-kadang psychologically & emotionally kena warm-up dengan membaca buku-buku keagamaan tu, macam enjin keta la jugak. Banyak hari tak start, mesti sejuk..hehe. Macam lepas raya ritu, I jeles ngan 'montel' sebab dia berjaya buat puasa 6..I? huh...sadis! Puasa ramadhan pun tak cukup...(kamu tu pempuan, of course la tak cukup, mengong!!)

Contoh jer...
My worries, bila I dok umah dengan membaca & tengok tv, I tend to eat, eat & eat...peyot dah buncit daaa!! Semalam masa I dok tengok buku (sebelum buku tengok I la) ..I dah rasa berdosa sangat-sangat kerana telah melanggar pantang larang. Boleh je I melantak 'chicken sandwich' (sanggup turun dapur..) sedangkan petang tu I dah kekenyangan dengan nasi & sup ayam. Betul..rasa berdosa pada peyot I..huhu. Disebabkan pagi tadi, I dah telan 2 bungkus nasi lemak 60 sen & jap tadi lunch 'koay teow kerang' kat Tesco, ampun..malam ni I amik egg tart je as dinner. Camne nak kempiskan peyot eh..I bab exercise dah semakin malas..dulu rajin jugak. Sejak takde activity partner ni, semua nya dah malas. Nak kuar dating malas, nak kuar movie, nak kuar 'coffee' malas, nak gi jogging...lagiiii la malas!!! Any idea..cmne nak kempiskan peyot tapi masih boleh bermalas-malasan..???


Ni bukan la chicken sandwich yang I buat tu..gambar sekadar hiasan okeh!



10 comments:

  1. la murni.. buncit ker perut murni tu.. ok je k zana rasa.. nmpk slim. x la mcm k zana ni dh beranak pinak.. senaman tuk 1 tahun pun x tentu bole hilang...hehehe.

    ReplyDelete
  2. hahaa..

    dah makan dengan kenyang tak henggat orang belakang, pastu minta tolong aaaa...

    ala... awak ikat jek perut tuh . ekekeke

    ReplyDelete
  3. nak kurus??meh cni makanan tu sedekah cni haha

    ReplyDelete
  4. kak zana: tgk je slim...peyot buncit gaks...hehe..ngeri klu belek lama2...
    kak linda: huhu...gelak kn I yer...x per nanti betul2 i ikat perut..lg slim dr akak..jgn jeles pulak..hehe
    imheppie: boleh...org kata klu kongsi makanan mmg boleh kurus...meh..sy alu2kan..

    ReplyDelete
  5. selain baca buku agama, apa kata hang carik plak buku pasal makan2... bukan buku masak2, tapi hal makan sihat..

    mana tau, buku camtu ada keberkatannga gak..

    ReplyDelete
  6. Don't be like me, now already worried I'm exceeding 100kg~!!! Haha~

    ReplyDelete
  7. salam..


    jogging leh kurus...

    LOVE IS IN THE AIR

    Must be that love’s in the air;
    Can’t get her off my mind,
    Lost days, sleepless nights.
    A new world beyond words,
    Awakening fun feelings.
    Ah the sexy bliss of one kiss;
    A slight touch doing so much.
    And nothing ever before
    Gave me anything more.
    This time it’s not the same;
    Just know it, can’t explain.
    Past heartaches and pain
    Are now just a faint shame.
    Yes, love must be in the air,
    ‘Cause I don’t have a care.
    Just want to be with her—
    Here, there and everywhere;
    Living life without strife,
    Loving to love and be loved;
    Both peaceful and excited,
    And finally without fear,
    Safely knowing she’s near.

    al

    ReplyDelete
  8. azman: hehe..suspen..igt suh i belek buku2 resipi lg..tp gud idea..cari info pasal diet sihat kan..gud..thanx bro!
    alex: oo...nak scare I nih...hurm..i'm already worried..i gained another 2kg..
    al: thanx..good idea & thinking bout dat too..erm..nice poem..utk i ker tu?hehe

    ReplyDelete
  9. baca buku? erm..... mengaji sekali la..

    ReplyDelete
  10. aloy: mengaji jugak...malam jumaat..insyaallah:-)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails