About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Friday, October 16, 2009

Lagi lagi Majlis Aidilfitri..

Syawal dah semakin sampai ke penghujung..majlis rumah terbuka Aidilfitri semakin rancak. Nih cerita semalam..jemputan dari 'business affiliates', Khairil & Co. bertempat di Rumah Kanak-Kanak Taman Bakti, Kepala Batas. Jauh jugak perjalanan untuk 'lunch' semalam..dari Juru sampai ke Kepala Batas..memenuhi jemputan sebab bos pun tak dapat attend majlis tu. Macam tak sedap pulak kalau takde wakil dari management. Pic bawah tu..I dengan one of Khairil & Co.'s staff & our office nye Pn. Chef, Kak Zan.

Sambil menjamu selera boleh jugak 'berkebajikan' sikit untuk anak-anak kat sini, itu yang 2 hari lepas pakat-pakat buat hamper. We all ada group fund, so duit tabung tu la yang digunakan untuk hadiah diorang..ikhlas..:-) Kebanyakan guest dari kalangan 'bankers' dan lawyer firm pun datang dengan sumbangan & hamper, nak meraikan & ambil hati budak2 sempena musim perayaan ni.

Sambil-sambil tu asyik jugak tengok budak-budak kat sini performed untuk tetamu. Pic kat bawah ni diorang present 'chicken dance'. Comel je..! Yang lawak tu, budak2 performed kat stage, cikgu2 lak dok performed kat bawah..siap nari2 kat depan. moral support kat budak2 tu.




Ni pulak performance dari cikgu-cikgi..berkebaya belaka. (jeles, baju kebaya hantar untuk tempahan, bulan 11 masa besday I nanti baru siap).

I tak amik pic food, tapi semua marvellous, di 'catered' oleh pakar-pakar memasak dari UITM Hotel dan jugak "in-house chef". Menu sama macam last year..ketupat, lemang, rendang, laksa, spagheti, nasi tomato, roti jala, sate & etc. (malu I nak snap pic sebab dikelilingi warga korporat..hehe)

Mau dekat 2 jam gak tutup office untuk event nih. Nasib la bukan selalu..

7 comments:

  1. seronok. hujung SYawal masih ada yg berpusu2 untuk mengadakan sambutan hari taya dan rumah terbuka..

    ReplyDelete
  2. menari sakan cikgu2 tu wat persembahan.. berkebaya lg..

    selagi raya x abis.. selagi tu la ada jamuan raya disana sini... seronok.

    sedih syawal dh nk abis...

    ReplyDelete
  3. ekekek..

    gelak arr cikgu berkebaya menari . sama comel ngan anak murid.

    akak pun jenuh nak melayan open house . Tapi.. dah rezeki kann.

    ReplyDelete
  4. kak siti tinggal ainee... nk ikot tp kak siti x bg,.... huhu...

    ReplyDelete
  5. salam...

    ujung2 pun ada lagi rumah terbuka ni..:)

    terima kasih singgah anaklaut..:))

    ReplyDelete
  6. all: bila dapat jemputan harus lah dipenuhi..:-)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails