About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Monday, November 2, 2009

Anjung Spa (lagi...)

Seperti biasanya..bila tiba weekend I akan mencari program bagi mengisi detik-detik bosan di rumah. So semalam, I pay my second visit ke 'Anjung Spa' yang diusahakan sendiri oleh my lovely auntie.

Biz baru...I support la. Lagipun murah..adik beradik punye pasal I bayar kos produk je. Second treatment semalam I buat sauna, scrub tamarind, scrub bengkoang & green tea. Hurm...fresh jer badan lepas treatment..:-) Facility alhamdulilah, I tengok semua dah ada cuma part deko tu masih dalam progress. Spa ni berkonsepkan bali, menggunakan rempah ratus nusantara..:-)

My auntie buat biz spa ni kat apartment dia je..dah peruntukkan one room special utk customer yang nak buat treatment. Disebabkan biz ni baru je nak bertapak, belum establish lagi so...I pun turut teruja...banyak idea dalam kepala otak I untuk expand Spa ni..(cheh...!macam ada syer pulak!!) Problem modal je yang masih limited. Insyaallah 'Anjung Spa' will grow soon!

Ouh, pic kat bawah ni I amik lepas buat treatment semalam. View from 'Anjung Spa' . Pemandangan hijau kat bawah tu ade lah..Pusat Pertanian Relau...terletak opposite dengan blok apartment nih. Sape cakap wat Spa kat aparment takde 'calming effects'..takde 'tranquility'..hehe. Inside the apartment itself macam dok dalam hutan hujan tropika...hehe...takde la gurau!! My auntie penuh kan apartment dia dengan 'green plants'..sejuk mata memandang.


cejuk mata memandang...I like!!
From this point of view la, my mom suke dok menung jauh...layan blues!


By end of this month, I nak gi buat facial pulak. FYI, 'Anjung Spa' also provides make-up, manicure & pedicure.

So..untuk sesape yang nak tau further info, pricing, products or package, leh la pay a visit to:- 06-15-05, Desamas Melur Apartment, Lintang Relau 1, 11900 Bayan Lepas, Penang. Email pun boleh... anjungspa@yahoo.com

P/s: semalam bawak mak & tok, jangan tak tau diorang pun sauna jugak....hehe. My autie cakap, sauna tak kira peringkat umur tau..banyak benefit nyer, tak payah susah payah gi jogging, dapat buang toksik dalam badan indirectly dapat mengurangkan risiko darah tinggi & kencing manis. I...dapat buang lemak...hehe

8 comments:

  1. salam...ukhwah,


    pemandanagn yg cantik...indah dan mendamaikan...:))

    ReplyDelete
  2. beshnye..xpenah wt treatment kt spa lgi

    ReplyDelete
  3. x pernah buat rawatan spa juga.. :)

    pemandangan dia cantik sgt

    ReplyDelete
  4. al, imheppie & tedi: mmg cantik..tambahan lg gmbr tu lepas ujan semlm..tmpt dah sememangnya hijau & sejuk. cuba la sesekali manjakan diri di Spa..bkn sekadar nak cantik..tp yg penting utk kesihatan badan..:-)

    ReplyDelete
  5. I , I pun suke, sejuk mata..

    selamat berbisnes

    kuah tumpah pada anak buah ..

    hehehe

    ReplyDelete
  6. oranglidi: yes, it really is..
    zeqzeq: mekacih...harap2 kuah tumpah tk tercurah kat tmpt lain..hehe

    ReplyDelete
  7. Nampaknya bila saya nak berbulan MADU kali ke4 boleh landing di sini, sambil join SPA,

    boleh dapatkan nasihat Smurni

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails