About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Friday, November 6, 2009

ISO & Posmen

Have to woke-up a little bit early today kerana telah dipaksa oleh Ms. Project Manager untuk attend ISO 9001 briefing di Sales Office, Helang Perdana. Huh..sungguh menyamfah sekali. Sudah la pagi ni hujan renyai that I can see from my window next to my bed...huhu..sayu nak meninggalkan katil..cejuk!! Terpaksa pulak bangun awal sebab minyak keta dah tak sampai suku bar, confirm tak sempat sampai Kulim. Kena fill up petrol, kena tekan duit kat ATM..nak tapau breakfast pun tak sempat taw!!

I bukan malas nak training, menambah knowledge tentang ISO nih cuma I tak nampak relevance dengan my job sekarang. Project ISO 9001 ni sebenarnya untuk audit our construction project di Kulim. Me myself just seorang kakitangan pentadbiran untuk projek syarikat yang lain..erm..bukan construction tau..tapi project developer, another sister company. Uish..sungguh tak aci!! I'm sure Ms. Project Manager sedang merangka satu 'conspiracy theory' untuk melambakkan I dengan ISO documentation..ouh..tidak mungkin terjadi. Sebab I dah ade 2 times experience di syarikat sebelum ini yang melaksanakan ISO 9001..sangat2 la rumit & komplikated. Tak dinafikan..prosedur dalam program ISO ni akan melancarkan urusan sebab semua nya standardize & teratur..but not me again..!!

I jugak sedang merangka satu conspiracy untuk mengelak 2nd briefing next friday...ya Allah ya Tuhanku, kau jauhi lah aku dari bencana beban kerja ini..aminnnn!!!

~~~~

Ni nak lepas geram...dah banyak hari I dok bebal dengan posmen yang bertugas kat area umah I ni! Masuk ni dah kali ke3 posmen ni mengepos surat orang lain masuk ke mailbox I. Sungguh tak komited & tak efisien sama sekali. 1st time, katalog membership dari Metrojaya yg di alamatkan ke Kondo Mutiara..(satu township tapi lain blok da pakcik posmen!). 2nd time, surat dari CELCOM (blok lain jugak!) and the 3rd time..I rasa posmen ni tak kenal blok G dengan blok S agaknya. Huish..hilang sabar. Macam nak buat koleksi pastu hantar balik ke pejabat pos. Pelik la posmen buat keja camni...dah tugas camtu, jalankan la dengan penuh tanggungjawab, janganlah sekadar melepas batuk di tangga. Takkan la keja I pulak nak kena gi hantar dekat tuan punya surat tu...bengang ni..aaa!! Entah2 surat2 I pun terima nasib yang sama..sebab tu la asyik frust tunggu surat cinta...(erk....takde mende layan surat cinta...YM ade..FB ade..sms n col lg senang!!)



8 comments:

  1. posmen kena train juga kawasan mana sepatutnya dia pergi

    ReplyDelete
  2. murni... ISO ialah Ingin Susah Orang... hahahaha

    ReplyDelete
  3. huh cam complicated je wt sume2 neh

    ReplyDelete
  4. apa kelas malas, traning, makan tidur semua FREE

    hheeee

    ReplyDelete
  5. sitedi: sepatutnya cmtu la..rasanya posmen ni baru bertugas kt sini kot.
    syima&imheppie: true..mmg susah orang pun!
    zeqzeq:i x malas pun. makan sdn. bhd. la bro..huhu.

    ReplyDelete
  6. selamat berkursus lepas ni kongsi pengisian ILMU yang dapat sedekah walau sebaris ayat

    ReplyDelete
  7. yelah..mekasih zeqzeq..insyaallah i will.

    ReplyDelete
  8. tu la...lau posmen baru mst tersalah sent...huuhuh..mb dia pown baru ag...umh ila pown selalu cm tu..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails