About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Tuesday, November 24, 2009

Makan: Ubat tension paling mujarab

Tension dah kurang sikit. Semalam puas tido. Bangun pun a bit late hari ni..ala-ala malas nak ke pejabat, simptom demam seperti bersin pun tiba-tiba muncul. All of sudden, teringat.."hurm, I dah janji dengan Ms. Project Manager nak tapau breakfast untuk dia". Baru la dapat capai towel ke bilik mandi. Dasar anak dara pemalas! (mengaku ok!)

Probably keliru, pening & tension ni kurang sebab I asyik makan since petang kelmarin. Sungguh tak sedar diri, dah put on weight & now reaching 53kg. Cuma makan saja yang dapat mengubat hatiku yang lara ni.

On the way ke pejabat, I tapau 2 bungkus nasi lemak 70 sen for myself & 4pcs of karipap + kuih ape nama tah untuk Ms. Project Manager kongsi dengan Mr. Vicky. Makan tak seberapa minah tu..memenatkan I je.

Lunch time...bersantai di Homestyle Kopitiam kat Tmn. Inderawasih.


curry mee yang penuh kalori..for lunch.

Tea time..kirim teh tarik & roti canai banjir from Zamrud Nasi Kandar. Ouh..betul2 melantak ni.

My workmate, Vicky, once ask me, "kak siti, u tengah sedih pun masih ada selera makan ya?"
This is my answer, "Of course, the more I geram or upsat, the more I makan. U bayangkan ur meal as things/people yang buat u geram..kunyah puas2 & telan. Puas hati kan..?" Hurm..tah tok guru mana yang ajar I...

Buat yang sedang berdiet, tolong jangan ikut I...contoh tak baik!

16 comments:

  1. hehe kuat tol mkn..

    tetiba mcm ngidam roti canai lak bile baca n3 nie..

    lapo2..

    ReplyDelete
  2. salam siti,
    yer selagi boleh makan kita makan tapi hati2 jgn sampai merosakkan kesihatan & diri...

    ReplyDelete
  3. betol tuh..kite pun lau tension dtg akn mkn ape saje di depan mata...tp yg berbentuk makanan lah..he3

    ReplyDelete
  4. makan tu kena berjaga-jaga jugak...takut nanti terlebih berat dan penyakit lain pulak datang...hehe

    ReplyDelete
  5. alahai kak....ihiih..sbr2..jgn mkn byk2...hhehe..ila tension gk..huuh

    ReplyDelete
  6. Makan je selagi boleh makan. Bila rasa gemuk sangat nanti, kita pi slimming centre. Bukan apa... bayangkan kalau tiba2 tuhan tarik balik selera makan kita.... hmmm....ruginya.

    ReplyDelete
  7. mcm2 pendapat korang pasal mkn eh..hihi. semua nya ku hargai...

    leena: tggu apa lg..penang byk choice..subaidah, nasmir, pelita..pilih je roti canai mana plg best..nak lg kick pi transfer road..perghh!!

    mama moden & azrul: betul..yg penting mkn makanan berkhasiat, kurang additive..& halalan thoyiba..

    rosma: hehe...satu club la kite..

    ila honey: x pedulik...nk mkn jgk...mkn..mkn..& mkn...

    vic: that's what my late abah always said..slagi berselera, sihat & boleh menjamah makanan..makan lah:-)

    ReplyDelete
  8. yup aku pon ada sindrom sama, jadi kuat makan kalo tension, skang musim tension..skang dah mula nak jadi belon he he

    ReplyDelete
  9. eh sama la... aku pon suka makan kalo tensen... hua hua hua...

    ReplyDelete
  10. tensionn macmama kalau tension tak lalu makan tak lalu tidur..

    ReplyDelete
  11. certain ppl ble depress dia makan lebih banyak to increase serotonin level but certain ppl ble depress dia xlalu nk makan. :D

    sy kategori sama mcm kamu. sep!sep!

    (tape..habis exam nanti diet balik...sobsob)

    p/s: dh klik nuffy u..klik nuffy i keh? thanx! :D

    ReplyDelete
  12. Gembira pon makan, sedih pon makan... makan memang best!

    ReplyDelete
  13. indra qirana & ahmad sufi: we r in d same boat..nt sama2 tension, sama2 kite g cari makan eh...
    s.c.h.u.l.t: thanx..nt i klik nuffy u. welcome to the club...club makan & makan...hehe.
    alex: makan untuk hidup..yea!
    noor: thanx..visit my blog.

    ReplyDelete
  14. zeq: i tkde masalah x lalu makan & x lalu tido...dua2 i leh buat dgn excellent nye bila i tension..hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails