About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Saturday, November 14, 2009

Mee Udang & Queensbay Mall

Not like any other saturday, walaupun kena bekerja 1/2 day hari ni tapi saturday ni lebih santai dari biasa. Most probably sebab I have to pay a little more attention to Ms. Project Manager..hehe. (confirm akan kena dimarah* oleh beliau bila beliau membaca blog i ni..haha *her favourite sentence). Sudah menjadi kebiasaan, I akan dibuli oleh beliau bila saja beliau datang untuk membuat lawatan tapak di Juru.

By lunch time, I teman kan Ms. Project Manager menghantar pump kegunaan site ke island. Pendek kata nya, I telah mencuri waktu office sebanyak 1 jam untuk keja yang tak sepatutnya I buat. Actually, boleh je dia pegi sorang..saje gatal I nak escort dia sebab dia pun gatal ajak I..hihi. (mentang-mentang la tak ade paperwork hari ni)

Sambil tu terus ber'appointment' dengan our counterpart di Teluk Kumbar, project site -- Mr. Tan. Harus...dia kena belanja makan mee udang Teluk Kumbar. Part makan la yang paling best..ngeh3x. (pree pulak tu)



Dah sampai, ni le restoran mee udang yang dicadangkan oleh Mr. Tan

Kat luar tulis AYU MEE UDANG, kat dalam tulis MEE UDANG CANTIK. Amende tah..?@%

Perghh...delicious siot! Udang lagi fresh compare dengan udang kat Kuala Juru.5 ekor for 1 plate. 3 ekor tidak kelihatan kerana bersembunyi di bawah mee akibat ketakutan yang amat sangat!
(cepat masing-masing telan air liur..meleleh dah tu)

Heran yer, pandai bos pilih projek..dua2 projek site ada famous mee udang spot. Hurm..hari ni baru I terfikir. Unik restoran ni sebab ada signage "BE SILENT", tapi kitorang bantai gelak & sembang kuat2 lagi. Tak logik...datang makan, kena bayar tapi kena senyap..huhu.

Alhamdulillah..kenyang. Lepas drop Mr. Tan dekat site, kitorang melencong terus ke Queensbay Mall. Actually, Ms. Project Manager yang nak membeli di Esprit, tapi tak jadi and end-up I yang kononnya nak 'bershopping tingkap' pulak kena keluar fulus...tak tahan godaan melihat-lihat di Body Shop. Beli seasonal pack 'wild cherry' yang tengah ada promotion. Itu yang malas nak merayau, ada je nak beli..nyamfah jugak jadi perempuan ni!


Ms. Project Manager..ajak I singgah kiosk fruit world.

Merayau sekejap kat QB..then heading home. Best kalau boleh claim overtime hari ni...:-P (ahaks..!! banyak cantik muka I)


9 comments:

  1. mee udang?

    banyaklah udangnye tu..

    kat melaka ni tak tahu nak makan mee udang sedap kat mana...

    x pernah makan pun :)

    ReplyDelete
  2. lama dh x mkn mee udang ni.. mmg sedap.. suker.

    ReplyDelete
  3. fussh, sedap di mata, Free kagi sedap.
    kerjaluar hilangkan stress sesekali dari pejabat, hirup udara

    ReplyDelete
  4. [kak zana, mimie-imheppie & tedi]: waaa...semua suka makan udang ni..!!jaga2..penyebab resdung ni. sy mkn mee udang ni pun, balik terus telan ubat resdung...hehe:-)

    [zeq]: betul...sekali2 ambik angin luar exciting la sikit, tk la stress sgt asik mengadap skrin, tekan calculator..pegang pen...hehe

    ReplyDelete
  5. salam....

    best makan mee udang tu...

    ReplyDelete
  6. teringat mee udang kat kampung mertua..near kota kuala muda

    ReplyDelete
  7. AL: jom..datang sini sy bwk g mkn mee udang best..

    chik na: ouh..kota kuala muda...pnh dgr org bgtau..sedap. kg nelayan jgk kan..mesti udang lg fresh eh..hurm..musti cuba la makna nya ni

    ReplyDelete
  8. Saya rasa la.. Signage 'BE SILENT' tu sebab kedai tu kat kawasan perumahan..

    Kiri kanan rumah neighbours... Kalau bising nanti jiran complaint kat Majlis Perbandaran.. Terus tak boleh buat bisnes...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails