About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Monday, November 23, 2009

Restless mind

Bak kata Mr. William Penn (an English founder who died from stroke) True silence is the rest of the mind, and is to the spirit, what sleep is to the body, nourishment and refreshment.

Mind needs to rest, too, and there's no better cure for heavy energy than lots of laughter. Memang betul-betul restless mind..banyak sedang bercelaru di fikiran.

At office, sejurus lepas meeting pagi tadi, tak ada satu benda pun yang boleh masuk melekat dalam otak ni. Hurm...counting for holidays by end of the week..itu la yang terbaik untuk I buat masa ni. Ni semua 'rama-rama' tu punya pasal...(huhu...sian rama-rama yang tak bersalah tu).


menu tea time..cappucino to keep me refresh.

And now, I sedang menikmati tea-break sambil menghadap koleksi draft email yang nak dihantar kepada bos (juga dalam keadaan sedang keliru). Dalam hati I..."dear sir, I need to go for long long break..I'm really tired & sick of doing nothing at the office which ended up forcing me to think think & think about everything I'm scared of thinking." (u all faham ke atau u all jugak dah kekeliruan??huhu)

The real situation akan diperjelaskan..insyaallah suatu masa nanti.

15 comments:

  1. xpe nnti pegi bercuti tuk release tension ye murni.

    ReplyDelete
  2. kak..rilek2 jgn keliru....hurm..ila pon keliru enh..ahhah

    ReplyDelete
  3. mmg conpius...xpe akn ku tunggu penjelasanmu..he3.cuti?mmg bgs tuk otak,badan,mata & segalonyo..harus dicube..

    ReplyDelete
  4. kak zana & tedi: mekacih..ubat nye mmg rehat & cuti panjang di tempat yg asing

    rosma&ila honey: konpius eh...hurm..ok le tu..x aci la i sorang konpius...tu yg buat n3 neh..bg korang pun sama2 konpius..hehe

    ReplyDelete
  5. rehat dulu, kalau boleh dating dulu.

    ReplyDelete
  6. memang confius... mula kata need a break..pastu salahkan rama-rama pulak..

    Akak rasa murni memang patut pergi bercuti.. :)

    ReplyDelete
  7. zeq: dalam byk2 comment...comment u yg paling bernas..dah lama x dating!hehe

    chikna: rama-rama tu pun mmg salah satu sebab kak...sy asik fikir petanda yg rama2 tu bg...betul la kak. skg dah konpius..nak terima ke tidak..huhu

    ReplyDelete
  8. tengok wayang la baru rileks.. tapi kene pilih citer gak...

    ReplyDelete
  9. oohh..keliru aku keliru..
    hihi..sy pun dh keliru ni..
    apa sbenanye yg wat akak keliru nie ek..nk tau jgk ni..hihi..

    ReplyDelete
  10. murni, vic pun rasa macam nak tulis surat yang sama la kat bos. hahahahahahaha

    ReplyDelete
  11. gaji dah keluar tu boleh masuk pusat SAUNA n ..refleksi..tenang

    ReplyDelete
  12. oooo...confius bab nak terima ke dak... terima je ..

    ReplyDelete
  13. tk ur rest.. salam kenal

    xchange link?

    ReplyDelete
  14. aloy & zeq: i nak tgk wayang..tp payday 26th laa...huhu..cedey. nak gi sauna tutup utk cuti raya haji..lps raya la baru abes kekeliruan ni.

    vic: u masih ada chance utk apply long leave..i start december ni kena weekend duty. cuti dibekukan sampai mid january..padan muka i..bos mcm tau2 je.

    chik na: haa...pandai akak..! lain yg ditunggu, lain yg datang..itu pasal la pening!

    snowwhite: thanx..singgah. i balas kunjungan nanti..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails