About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Saturday, December 19, 2009

Berakhirnya sebuah pencarian..

Berakhirnya sebuah pencarian..

Berhari-hari I mencari sepasang kasut yang ideal. Dari satu shopping complex..ke satu shopping complex. I paling tak suka beli kasut, because..everytime I berkenan a pair of it, mesti salesman/salesgirl tu akan cakap.."sorry, no more in 7 or 8.." Itulah dilema seorang perempuan yang kaki nyer bersaiz 7 & sometimes 8 (depends pada kasut & brand okeh...!) plus dengan sifat I yang sememangnya choosy, tak nak heels tinggi, nak pakai for certain places/purpose, dont want this color, dont want that color...erk..my sis pun tak suka temankan I bila I cakap nak beli kasut..sian I.

Finally found a pair of this at Jusco SPC. Erm guess can define it as 'ballerina flats', my always favourite & comfy.

'Ballerina flats' and 'mary janes' in white yang I sayang sangat tu, dah rosak tapak nya. Tu pasal la kena cari yang baru. Yang tinggal hanya sepasang 'french heels' & 2 pairs of loafers yang I biasa pakai ke office.

P/s: Month end punye pay..nak cari running shoe pulak.




16 comments:

  1. cantikknya kasut murni..

    kaki aku besar.. x pernah pakai kasut perempuan macam ni.. :)

    ReplyDelete
  2. ckp sal kasut kt c giler kasut ni...ngelejat la nk cari kasut gk..kah3...cantik la kasut tu cik ct!!..emm rosma ingat cik ct dh dpt mr right td.hu3

    ReplyDelete
  3. Vic takde can la nak pakai kasut yang penuh sampai belakang. Kaki gajah. Mak lupa nak ikat masa kecik2 dulu. Biasa pakai sandal je. Tapi kaki besar gabak macam ni, kalau tak pakai comfort sandal, tak boleh nak jalan jauh, kaki cepat sakit. Comfort sandal plak biasanya kurang cantik. Jadi pilihan terhad sangat, cuma Scholl atau Hush Puppies je.

    Tapi semenjak ada Crocs... dapat la merasa pakai kasut Ballerina. Sayangnya kasut ballerina vic tu kaler pink... amat susah dipadankan dengan mana2 baju pun... unless pink juga. Saya montel... mana sesuai pakai baju pink! uwaaaaaaa

    ReplyDelete
  4. salam...siti,

    comel betul kasut ni..

    ReplyDelete
  5. kalo, saiz 12 dan 13 termasuk besar ke kecil,

    saya beli kasut jika koyak, tak pernah rancang.selagi boleh jahit, Rosak di KL terus beli.rosak di Kuantan beli di Kuantan.
    Kecuali kasut untuk pejabat.

    ReplyDelete
  6. tedi: thanx...ma i ckp asik2 kaler ni, kaler putih...xde kaler lain ker.hihi...xpe tedi...u pakai kasut yg u rs selesa...fashion saje klu x selesa wtpe...kan?kan?

    rosma: saje kasi suspen...oo..tu nk g shopping kasut kt mana lak tu....meh kt challenge post kasut kt blog..;p

    vic: susah nk cari kasut selesa & cantik. certain ppl lbh rela brfesyen..tk selesa pun tkpe. tp i mcm u..opt for comfy. cume tang crocs tu i x penah try lg, my sis gile crocs...mcm u gaks..hihi. opt for other color la vic...suai padan dgn baju.

    al: mekacih...hihi..comel cam ai jgk...hihi

    zeq: lelaki sekali beli kasut smp ratus2....nak koyak pun jarang sekali...

    ReplyDelete
  7. wahhh saiz 7&8..hee

    shopping kasot mmg heaven..
    best2..

    ReplyDelete
  8. leena: heaven la utk kamooo..sng cari saiz...cm akak ni..huhu suffer tawww....

    ReplyDelete
  9. eheheh..
    lawa kasut baru akak..
    ainee pun dalam proses mencari kasut! kasut nk mai opis, kasut jenjalan ngan kasut nikah..

    ayah da bising2, "keta hang ni abah tgk, mcm da buleh bukak kedai kasut!" hahahhaha...
    ayat yg tidak mahu ku dengar....
    ainee mmg suka beli kasut, pastu simpan dalam bonet keta...

    sbb saiz ainee senang cari.. saiz 5atau 6...

    ReplyDelete
  10. Salam kenal SITI MURNI...

    Kak Azie pun saiz kaki 7 (and some brands 8)..

    ReplyDelete
  11. berkenan lak tengok kasut siti. Samala kita akak pun kalu beli kasut mesti cari yg agak flat jugak..

    ReplyDelete
  12. ainee: geng ngan dik na lagi...hurm dia pun sama...masuk keta dia..depan blkg kasut...ish ish...

    kak azie: thanx..dtg blog sy:-) sama saiz...kite susah nk cr kasut..

    chikna: akak g cari yg sama...:-)hihi. flats lebih selesa kan akak...& leh selamatkn postur tulang..

    ReplyDelete
  13. krasz batu: shopping tkde geng x besh!

    ReplyDelete
  14. i pun tak suka cari kasut sebab susah leceh memilih. haha

    ReplyDelete
  15. syok kan murni skali skala bershopping..

    akak pki saiz 4.. tu pun susah cari saiz.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails