About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Monday, December 14, 2009

From yesterday, it's coming..

Kisah semalam..

Menghabiskan cuti hujung minggu di rumah baru my sis, dik na. So, minggu ni kena 'over the sea' lagi la...menyeberang selat melaka. Yela..dik na kat island...I dengan ma di seberang. Minggu ni I cuma cuti on sunday, last saturday kena stayback kat office sampai petang. Sunday je yang ada untuk family.


Pic semalam, me & my mom. My bro, Aji yang capture pic ni. Ni tah pic ke berapa dalam feri, hihi...ngada tahap dewa2 betul..mcm tourist lak nak posing segala bagai...hikhik.

Cuaca cerah, nampak Penang clear skali..:-)

I siap 'betting' dengan Aji blok apartment manakah yang didiami oleh kakak tengah beliau..ngeee...of course la I menang..walaupun first time visit tapi alhamdulillah, nak mencari tempat kat penang memang tak ada masalah. Memang memalukan lah kalau guna Garmin!!! :-)

Hajat nak beli apartment sendiri masih belum kesampaian. Both my sis dengan hubby beliau dah banyak komitmen so, terpaksa simpan dulu hajat memiliki rumah sendiri. Sebelum ni my sis yang baru kawen ni stay dengan mertua. Well, stay dengan family in law ni tak sama situasi nya macam stay dengan mak sendiri kan..hehe.


So, ini lah dia...Blok 11, Macallum Street...kuarters kediaman my sis. I ada snap some pic dalam rumah dia..tapi memandangkan rumah baru pindah, tak teratur & belum cukup lengkap. So kalau I upload kat sini confirm akan di maki oleh tuan rumah..hikhik.

Makan tengahari ringkas & sebelum lewat petang we all melengkapkan hari ni dengan meronda-ronda sekitar Georgetown. Temankan dik na beli sikit household di Mydin & singgah sekejap di CTY Aquarium. I yang sebenar nya teringat nak survey aquarium set..projek pengindahan kediaman..hihi. Dulu pernah ada aquarium. Masa tu dik na study di UITM. Disebabkan dia jarang balik rumah, nasib ikan2 dalam aquarium tu tak terbela dibuatnya. I suke tengok ikan2 tu..tapi bab nak maintain, awal2 I surrender..hehe..kejam I ni kan. Sekarang rasa macam dah ada sifat penyayang sikit dalam diri I..tiba2 minat tu datang. Nak survey benda lain ter'berkenan' dengan persian cat kat situ lak, tapi...RM 500++ kalau tak silap I (telan air liur dulu). Ikutkan hati nak snap banyak2 pic kat dalam tu tapi 'no photo shoot' la pulak...frust!

Went home around 6 something, selepas pekena cendol pulut Chowrasta! Next weekend...hanya kisah di office barangkali. Daaa..dulu:-)

14 comments:

  1. hehe...fuhh..jgn post lgi gmbr rumah ai taw..ngeh3...

    ReplyDelete
  2. Ok... nanti dah siap kemas2.... jangan lupa post k..
    ekekekekk

    Rasanya pompuan ni mmg takat suka bela ikan je la murni... bab maintain air ikan tu... tak dapek la den nak nolong. Sama la vic pun... suka tgk ikan... tp time nak cuci kolam ikan... larikk!!!!!!

    ReplyDelete
  3. baby~dik na: dak aih...chek x post lg..chek tggu sume complete bru chek upload kt sini okeh!

    vic: hehe...leceh kn vic..skg siap ada pakej servis..bayar je kt kedai aquarium tu,every month diorg dtg servis. tp mcm x pure la hobi cmtu...

    ReplyDelete
  4. ohhh..akak g jalan2 png eh.....beshhh....da lama ila xg pnh..ihihi

    ReplyDelete
  5. ila honey: cuti2 mai la...ni pesta penang dah start. akak x smp lg pesta thn ni...

    ReplyDelete
  6. sonoknyer naik pery...last naik 2007 p pulau kapas kt terengganu...

    ReplyDelete
  7. dah lama tak p penang & naik feri walaupun kampung suami kat sg petani je..

    Ingat balik kedah ari tu nak bawak anak anak naik feri, p bukit bendera & butterfly farm tapi bila sampai kg... hubby demam berhari hari..

    ReplyDelete
  8. rosma: kami penangites ni dah jadi pengangkutan utama klu nk menyeberang ke pulau..dh jd kebiasaan dh..hihi

    aloy: ade org penah tau buang tebiat, rindu nk naik ferry..turun terminal raja tun uda, patah balik naik ferry ke pangkalan sultan abd halim...x turun island pun..just amik feel nek ferry...hehe. pernah terjadi..u pun leh wt cmtu...hihi

    chik na: len kali balik sp...singgah penang dulu...:-) lama jgk dah x pi penang hill...tren asik breakdown jer...

    ReplyDelete
  9. salam..


    bila free cuti-cuti ngan family memang best..:)

    ReplyDelete
  10. ahad atau dua hari yang penting PUAS dan bahagia. berbanding tiada masa langsung samada call atau kunjungi mama. Murni anak baik hee.

    ReplyDelete
  11. ahad atau dua hari yang penting PUAS dan bahagia. berbanding tiada masa langsung samada call atau kunjungi mama. Murni anak baik hee.anak pompuan tak berat sangat terhadap mama.

    ReplyDelete
  12. zeq: kembang kempis kena puji...ngeee...:-) sedang mencuba & blajar jd seorang anak yg baik...

    al: ya...sesekali bercuti dgn keluarga..y not:-) cuti2 1malaysia..

    ReplyDelete
  13. wah seronok nyer g penang.. lama dah k zana x g sana naik feri.. teringt nasi kandar.. huhuhu.. sedap.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails