About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Thursday, December 31, 2009

Good bye to all shattered dreams..

Tak sabar...beberapa jam lagi bakal meninggalkan 2009. Tahun yang tak begitu cemerlang. Tak banyak yang boleh dibanggakan. Masih banyak yang belum tercapai. I tak akan berbicara tentang azam...itu common topic! Sebab I seorang yang akan berazam tiap-tiap pagi. Yang ada cuma resolusi yang tak akan disebut disini. Insyaallah, kalau resolusi tu dapat achieve di 2010...I'll share the good news here! :-) okeh...??? tak okeh..?? okeh jugak...u have no choice! Kerana kekuatan semangat menempuh 1431H/2010..maka nya I dengan berani nya mengambil risiko, berhijrah ke template yang baru. Agak kekok at the very first. Insyaallah, will get used to it. Apa kata u all...?

Petang semalam, ma bawak pulang 'bubur asyura', hasil kerja tangan gotong-royong dengan workmate beliau kat Politeknik Seberang Perai. Yummy...I suka juadah sinonim di bulan Muharram ni. Pic ni I upload kat sini untuk yang tak kenal 'bubur asyura' versi utara semenanjung. As far as I'm concern, juadah ni berbeza ingredients & rasanya untuk tiap-tiap negeri. Orang cakap, di sebelah pantai timur, juadah ni agak berempah & kadang-kadang dicampur daging. Ada yang kata, macam bubur lambuk.



Lambang pemuafakatan! Yelah, nak buat bubur ni kena gotong-royong..masing2 contribute tenaga, masa & wang juga! Paling penting, penghayatan tentang nilai2 di bulan Muharram ni. Dulu, masa kat kampung, terasa sangat kemeriahan nya...tengok semua jiran2 pakat berkumpul...sambil kacau bubur, sambil berceloteh. Suasana tu dah lama tak dapat I rasa....rindu!!



P/s: Happy new year 2010 untuk semua rakan-rakan blogger & tetamu blog..semoga 2010 membawa yang terbaik, kesihatan & keceriaan pada kita semua hendaknya.amin.

10 comments:

  1. DAH RUMAH BARU CIK CT KITE NIH...selamat tahun baru 2010...semoga segala azam yang dah disenaraikan akan dpt dilaksana dengan jayanya...amin

    ReplyDelete
  2. Kat KB, rupanya lebih kurang sama tapi seperti siti cakap ianya berempah dan ader daging or ayam kat dalamnya..

    ReplyDelete
  3. rosma: ye..rumah baru utk tahun baru. dah lama nk buat, asik bertangguh. kali ni nekad. mudah2an..& sama2 la kita rosma...thanx!:-)

    chik na: tu la chik na..teringin jgk nk rasa versi pantai timur punyer..hurm..jauh nk kena kembara tu..huhu

    ReplyDelete
  4. sedapnye nampak..Nway, happy new year~!!!

    ReplyDelete
  5. selamat tahun baru akak.....wahh..umah berwajah baru ek tahun baru neh...ih...ihi...ya..semoga tahun ini lebih baik dr tahun slpsnya kan..makanan??ohhh tidak..ila xmau ngidam dah..ihih

    ReplyDelete
  6. ++INI SEBUAH MESEJ KEMASYARAKATAN++


    Salam sejahtera.

    Saya telah mendapat email daripada seorang kawan tentang sebuah blog baru yang bertujuan menjatuhkan maruah wanita-wanita tempatan kita yang mungkin adalah isteri, ibu, kakak dan adik kepada seseorang atau mungkin anda sendiri.


    http://wanitamelayuseksi.blogspot.com


    Konsepnya sama dengan blog 'pemuas nafsu' (my-steam.blogspot.com) yang kini sudah dipadamkan.Nampaknya, blog baru ini meletakkan semula gambar-gambar wanita Melayu dalam blog 'mys-steam' yang sengaja dipergunakan untuk tujuan keseronokan 'fetish' pelawat lelaki.

    Blog ini sengaja mahu menghidupkan semula blog (my-steam.blogspot.com) tersebut. Mungkin oleh individu keji yang sama ataupun oleh peminat blog lama tersebut.

    Dan kali ini, pemilik blog tersebut tampil lebih angkuh dan berlagak dengan memperli individu yang cuba menasihat. Pemberi-pemberi komen pula semakin berahi, ganas dan berbahasa lucah.

    Di sini, kita menyeru dan menggalakkan mana-mana individu atau pihak yang berkebolehan dalam teknologi maklumat atau yang mempunyai pengaruh undang-undang supaya melakukan sebarang usaha agar blog (http://wanitamelayuseksi.blogspot.com) ini disekat, ditampan dan akhirnya dipadam.


    -Rohani,Kepong, 2009-



    **Sebar-sebarkan mesej ini kepada rakan-rakan anda supaya blog keji tersebut dapat diambil tindakan.

    ReplyDelete
  7. happy new year.. xpe.. makan bubur asyura xyah de protokol..hehe.. sedap tuuuuu....

    ReplyDelete
  8. eikasyaza: hihi...yup..betul tu..makan jer..:p

    ReplyDelete
  9. lama dh x mkn bubur asyura..
    hapi new year 2010 murni..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails