About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Friday, December 11, 2009

I & tips-tips menceriakan kehidupan...

First thing first, I wish to thank u all, my dear friends for ur comments on my previous entry, terima kasih berbanyak untuk tips & nasihat2 tu.:-) I appreciate it.


Hurm, even things not settled until today..I rather stay calm & biar lah macam ni. Tak mahu membebankan kepala sampai migrain. Semalam, I dah ambil few steps to live things up! Shopping! :-) ngeeee....perempuan dgn shopping, memang tak boleh dipisahkan. Cuma semalam I tak la shopping baju, shoes or what...


Ni ler yang I shopping semalam...borong chocolate kat Jusco. After work semalam, singgah Jusco next to my home. Bila tension..ini la yang I buat, consume more chocolate. Makan coklat boleh memulihkan mood, maybe sebab kandungan theobromine & alkaloid dalam koko tu..& tah apa-apa je lah science phrase yang I tak tau. Yang I tau, happy makan coklat semalam. :-p





Cerita makan jugak lagi..saja I letak pic menu lunch tadi...nasi putih + sup cendawan. Makan tengahari di Dataran Semilang with my office mate tadi. Sempat cuci mata lagi....hihi...ramai pulak abang2 Dell lunch buffet kari kepala ikan kat situ tadi. :-) Tapi I malu la nak snap gambar abang2 tu....ouh, tak mungkin menjatuhkan saham I sendiri. Actually, ni pun satu lagi steps I take to cheer myself. Orait kot...hihi. I dont care what ppl say...as long I'm happy with it.

9 comments:

  1. I loveeee Chocolate too. Memandangkan hari ni cuti, telah pergi ke Cadbury Warehouse Sale... borong coklat sampai seratus lebey. Ntah bila nak makan... stok macam untuk 1/2 tahun je.

    ReplyDelete
  2. lelaki dan penantian perempuan bershoping adalah perkara yang menyiksakan..

    ReplyDelete
  3. wwah!! dah boleh happy2 .. ALhamdulillah... :)

    Hidup perlu di nikmati!! :)

    sup cendawan? aku pun ske.. tapi x semua tempat dapat buat apa yg tekak kita nak!! he he he

    ReplyDelete
  4. happy gk..;-) akak...mkn mst wajib ada kn..ihihi

    ReplyDelete
  5. vic: warehouse sale..???alamak...rugi nyer i...hurm..enjoy choc tu..jgn lupe kan i..k:-)

    tedi: yes..i klu g mana2 restoran mesti cuba sup cendawan, pastu compare mana yg best. x semua boleh diterima tekak.

    zeq: terima lah hakikat dgn seadanya..:-) sabar itu separuh dr iman..bangga kaum perempuan dapat teman penyabar taw..hihi.

    ila honey: yes...mkn itu kewajipan...u pun kena mkn byk sikit..hihi

    ReplyDelete
  6. sup cendawan panas..sejuk tak best,,huuu

    ReplyDelete
  7. akak pun suka makan coklat bila tension... harap siti banyak bersabar, it's part of the life.. take care

    ReplyDelete
  8. camtula...happy2kan diri sambil mkn3..he3..sedih kene!tp sekejap jer..dont lame2..nk cik rosma carikan abg2 polis x?kikiki

    ReplyDelete
  9. chikna: thanx..gumbira mkn coklat..hehe

    zeq: yes..ape jenis food pun klu dah sejuk, hilang kenikmatannyer..

    rosma: uiks...abg polis...??orait gak tu...kelllasss...ade bodyguard gitu..hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails