About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Thursday, December 10, 2009

Living unhappy life...

Living unhappy life..! Love is painful..apart & alone..:-(


Sedang frust, kuciwa!! Nak nanges, tapi semalam dah nanges sampai bengkak mata. Sekian lama simpan, akhir nya pecah berderai di pipi. Bukan I yang sentimental, sensitif, saksofon atau sebagai nya tapi sudah tidak tertahan. Ternyata, memang semua nya dah berubah. Sebab -- distance & spaces. Apart...kenapa berasingan jadi masalah..? Enough said...anybody ada tips menggembirakan hati??? I need them now sebab dengan mengambil 'painkiller' kesedihan ku tetap juga tak berakhir.
I dah letih denial..pretend that I don't have any problem when I do. Semalam I've tried a new phase, cuba confront dengan issue dan cuba menjadi realistik but ended up..in tears! I want to be strong, when I woke up this morning. So friends, give me some tips to cheer up. I'm tired carrying this extra luggage when I dont need those in my new journey..! I penat membawa kesalan & masa lalu...mana I nak tinggalkan bendalah ni semua..help me!!!!!!

9 comments:

  1. nak hepi2 eh jum gi shuping jum..xola sedey2

    ReplyDelete
  2. My Dearie Siti..

    Tabahkan hati yea...

    Bila baca n3 awak , saya terasa 'kesakitan'nya .

    Namun, awak gadis yang baik. Insyallah..jodoh awak mesti dari mereka yang terbaik .

    ReplyDelete
  3. aduhai.. tabahkan hati.. sabar!!

    mungkin ada hikmah atas apa yg berlaku!

    ReplyDelete
  4. alahai n3 ni sedih le pulak..n3 lepas jiwang..huhuhu..ngape lak ni cik ct??hope sume kembali ok...

    ReplyDelete
  5. b strong n move on in ur life..

    kena kuat2..
    cube hangout with frens do something which u can laugh or luahkan to someone that u trust at least kurang ckit rasa tue..

    jgn sedey2 ya
    chill:)

    ReplyDelete
  6. siapa yang harus lebih korban..

    ReplyDelete
  7. zeq - korban apa lagi zeq? raya korban dah habis dah....

    Murni, here are some advices based on my past experienced. Mungkin ada yang boleh digunapakai. Hope ia membantu, tak banyak pun sikit.

    1- Jangan biarkan diri selalu berada keseorangan. Keluar, bercampur gaul dan lepak bersama kawan2 lain. Make sure jangan masukkan dia sbg topik perbualan.

    2- Jangan dengar lagu sedih. Dengar lagu yang merangsang semangat contohnya, "I will survive", "Survivor", "Stronger".
    Lagu2 ni kalau kita selalu dengar dia lebih hebat dari pain-killer.

    3- Senaraikan segala keburukan dia dan segala kesilapan yg pernah dia lakukan dalam satu kertas. Ulang baca. Bukan mengungkit tapi kita akan jadi lebih lega. Tak terasa sakit sangat kehilangannya.

    4- If he stupid or silly enough to go away.... then.. be a smart enough to let him go.

    5- Diri kita adalah sesuatu yang unik berbeza dengan orang lain. Contohnya... kita seperti sebuah kereta Peugeot 407 (my dream car). Ada org lain yang cuba memandu kita dan rasa kita tak seperti Honda City. So takkan kita nak bertukar jadi Honda City plak. We suppose to be proud to be Peugeot 407. If u dont like me or have so many complaints about me, it just because u r not the right driver for me. Then.... go to hell. There's must be a real driver or someone who love Peugeot 407 deeply (like me!).

    Hehehe... ok... itu je la advices vic. So far it worked on me. Hope it works on U also.

    ReplyDelete
  8. x tahu la k zana nk ckp apa.. cumer bnyk2 bersabar dan berdoa ye murni.

    ReplyDelete
  9. imheppie: gud one!...boleh cuba weekend nt.tq.

    kak linda: mekacih..at least ada org lain mcm u sis..boleh merasa this pain i've been carried way2 too long..i appreciate ur advice,sis.

    tedi & leena: sdg prepared to chill out& face the world! sabar dah smp max limit!

    rosma: sekelip mata semua nya berubah..hr ni hepi, the next day mungkin tdk.mekacih for the hopes...tp i dah x nak depends on hopes n'more..:-)nk full stop.

    zeq: siapa yg lebih korban?ouh..susah nak answer..oeg ckp x baik mengungkit kan..:-)

    vic: tq for d advice & support...gud one! i cube follow..ada yg mmg i dah praktik skrg like listening to lagu2 yg mberi semangat tu. i suke philosophy keta tu...hehe..damn true! x kan nk jadi transformer lak leh tukar2 kan...hurm..logik! Thanx vic..appreciate it.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails