About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Tuesday, December 22, 2009

Mendung tak bererti hujan..

Mood mendung.

Maaf kalau I tak dapat menjenguk blog kawan-kawan. Sekiranya cuaca hati bertukar baik menjelang malam, insyaallah, dapat lah melepak-lepak di blog kalian.

Bangun tidur dengan wajah sebam. Semalam sebaik Isyak sehinggalah jam 7.00am tadi. Terlebih rehat. Normal scenario, kalau jiwa kacau bilik saja tempat I melepak. Baca novel sampai tertidur. Gawat! Perlu cari aktiviti lain. Tak boleh terus-terusan macam ni. Makan, golek2 & tidur. Lepas ni, confirm makin bertambah berat badan.

Cerita makan lagi..makan tengahari biasa-biasa hari ni di Dataran Semilang, Juru. Tapi sengaja tempel kat sini...

Koay Teow Hailam..menu ringan sebab pagi tadi dah ambil Nasi Goreng as breakfast

Air surut, tengok pokok bakau & belacak melompat-lompat dari dasar lumpur. Kalau air pasang dapat la tengok anak ikan. 'Beruk makye' pun ada kat sini..hihi..monyet dalam erti kata lain.

P/s: alam tenang...tapi hatiku?siapa tahu?


20 comments:

  1. Kuey Teow Hailam tu nampak sedap.. harus cuba nih...

    Kak Azie suka Kuey Teow Kungfu..

    Lama tul tak tengok hutan bakau macam tu. Belacak pun lama tak tengok. Best nyerrr...
    orang sana panggey “keleboq” tuh...

    ReplyDelete
  2. yes!org tgk kite tenang..tp hati kite xsetenang ape yg dilihat...kite serupe tp mungkin mslhnyer xsame..hu3..hope sume akn jd baik..amin

    ReplyDelete
  3. Oh well~! Nampak super-delish~!!! (Orang baru balik eja yang kelaparan)

    ReplyDelete
  4. sgt lah sedai hailam tu kak...nyum3..

    ReplyDelete
  5. he he he...

    biarlah hanya simpan dalam hati.. nanti terkeluar kesediham.. meloncat2 pula hati tu macam belacak!! :)

    ReplyDelete
  6. kak azie: keleboq tu bkn lumpur ke kak..?hihi...penah dgr word tu tp sy sndiri tak pasti ape kebenda nya keleboq tu. pokok bakau pun dah pupus..bdk2 skg pun silap2 dh tk kenal belacak tu apa. koay teow kungfu yg sedap susah nk cari..klu tau tu suggest la kt sy..

    rosma: baru nk sembuh luka lama...tambah lg luka baru. hope u pun will be ok...dah nasib perempuan agak nya.

    alex: yup, very delicious..syg kurang sotong & udang..kalau tak mesti lg superb!

    ila honey: haa...tu jgn nak kecur air liur...ngidam lak lg nanti..

    tedi: haha..iye la..melompat2 nanti susah nak tangkap balik..

    ReplyDelete
  7. ala kalo tmbah berat pon xkesah kan kurus je

    ReplyDelete
  8. imheppie: dulu yer..skg dah tak boleh dikategorikan kurus lg..huhu

    ReplyDelete
  9. haaa... ni yang terasa nak pergi karok lagu ella ni... hihihihi

    ReplyDelete
  10. Aduhai... tengok pokok bakau.... pantai... rasa besh sangat. Kalau jiwa kacau memang suka dengar bunyi laut sambil kejam mata. Hilang semua pening2...

    Vic suka Char Kuew teow yg ada 2 udang besar. Nyum Nyum!

    ReplyDelete
  11. akak suka tul cerita pasal makan makan nih... sesekali balik sg petani leh la akak try tempat makan makan yg siti pergi nih.. :-)

    ReplyDelete
  12. syima: mmg teringat lagu ella, tu pasal letak title entry tu...jom karok..???

    vic: a'ah vic..pic pokok bakau tu di ambil dr atas pondok, tmpt we all makan..asyik jugak tengok anak ikan kalau air psg..siap angin sepoi2..sentimental gitu! char koay teow ?? pergh...menu dinner..mesti best!

    chikna: singgah le kak,kat juru je...lepas tol jgn terus..masuk auto-city & terus ke kuala juru. ada 4 restoran kat sini..semua nye best..:-)

    ReplyDelete
  13. My dear ...

    Lain kali ajak akak makan tauuu...

    huhuu lapar nie tengok kuew teo hailam .

    ReplyDelete
  14. kak linda: ye laa akak ku cayang...next time sy ajak takot akak je takleh datang....huhu

    ReplyDelete
  15. jgn la moody2..
    happy-happy ya..

    bile moody buat sume benda pon rasa tak best je kan..

    happy-happy ya sis:)

    ReplyDelete
  16. salam..


    bila air pasang best tengok air laut.

    ReplyDelete
  17. Sekali-sekala ambik angin kat tepi pantai tu ok gak. Sambil2 makan rojak buah.

    ReplyDelete
  18. ala.. murni.. mana ada badan naik. mantain je k zana negok..mkn je apa nk makan..kih3x

    ReplyDelete
  19. kalu nak tenang masukkan air dalam cawan, tilik lama2, lepas itu hembuskan,ada riak yang disengajakan, kalau geram sangat goncang bagi berombak pening...

    ReplyDelete
  20. nazri: rojak tonggek..best!..yg dkt pantai bagan, penang port tu. u mesti tau tempat tu. skali dengan popia basah..pergh.

    kak zana: betul ni kak...kang sy men makan je terus takleh turun berat cmne...haaa...???

    zeq: pernah buat mcm tu. rasa mcm kembali zaman kanak2. masa kecik bila nak minum..smpat berangan-angan, renung air dalam gelas, main2 dengan straw! hihi...budak2 jugak best..takde problem.

    leena: okey, bebeh! walaupun happy tu tkleh dipaksa..tp happy tu bkn dtg dr org len kan..dr diri kita sendiri..:-)

    anaklaut: pasang mahupun surut..lumrah alam. Kita hamba kerdil yang menikmati ciptaanNya. Syukur alhamdulillah...tiada tsunami.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails