About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Thursday, December 17, 2009

Salam Maal Hijrah 1431

Letih tersangat-sangat hari ni..hurm. Sepagi di bilik mesyuarat. Walaupun ada 2 org staf yang tak attend, meeting proceed jugak. Kat my office ni semua pakat takut bila tiba hari meeting. Usually, weekly meeting scheduled every monday -- unless otherwise mentioned by the boss laa...like today's case. Ni semua ISO punya pasal. Bila ada 2 org yang tak attend meeting pagi tadi, maka bertambah lah jugak item dalam minit untuk I follow-up..menyampah!! Padahnya, replacement leave setengah hari today yang dah approve oleh bos, terpaksa la I cancel. Postponed sampai cuti hari natal je la jawab nya.

Pic tidak ada kena mengena dengan ini cerita..:-) Hazel Cheese Cake from Secret Recipe yang di sponsor oleh Ms. Project Manager cum Management Rep...hihi..menu tea-break hari ni.

Rancangan nak bercuti-cuti 1Malaysia pun macam kena fikir kan balik -- ade few things nak settle dulu..nak 'settle down'...hehe...banyak ler I punye 'settle down'. Actually, sedang dalam proses apply housing loan, selagi tak settle urusan jual beli rumah ni..tak aman rasa nya nak gi holiday. Baik selesaikan apa yang patut dulu.

Hurm.....weekend ni kena kembali bertugas di office. Yang seorang lagi pulak...will be away to Genting dengan family. Meaning that, temporarily apart selama beberapa hari sehingga coming monday. Berjauhan menguji kerinduan...mende la I dok merapu ni. ;p

Esok cuti sempena sambutan Maal Hijrah. Diharapkan semoga tahun baru ini memberi keberkatan kepada seluruh umat Islam sejagat...

Sedikit firman-Nya untuk renungan bersama...

'Dan berpegang teguhlah kepada Tali Allah (agama Islam) dan janganlah kamu bercerai berai, dan kenanglah nikmat Allah kepada kamu ketika kamu bermusuh-musuhan (semasa jahiliyah dahulu) lalu Allah menyatukan antara hati kamu (hingga kamu bersatu padu dengan nikmat Islam), maka menjadilah kamu dengan nikmat Allah itu orang-orang Islam yang bersaudara. Kamu dahulu berada di tepi jurang neraka (disebabkan kekufuran) lalu Allah selamatkan kamu dari neraka itu (melalui Islam). Demikianlah Allah menjelaskan kepada kamu ayat-ayat keterangan-Nya supaya kamu mendapat petunjuk hidayat-Nya'

(Ali ‘Imran:103)

credit to: www.islam.gov.my/e-rujukan



13 comments:

  1. salam maal hijrah cik ct..semoga ade sinar yg lebih cerah utk thn baru ni...

    ReplyDelete
  2. akak...salam maal hijrah...senyum sokmo k... (^_^)

    ReplyDelete
  3. salam maal hijrah!
    selamat bercuti.

    huH!
    kek SR..jangan letak waktu malam.. aku gerun!!
    ha ha ha

    ReplyDelete
  4. salam maal hijrah tuk CT dan keluarga

    ReplyDelete
  5. Salam Maal Hijrah untuk Murni juga. Semoga tahun baru ini memberikan lebih keberkatan dan kemanisan buat hidup buat kita.

    ReplyDelete
  6. Dear all...

    thanx..salam maal hijrah & semoga kita semua mendapat keberkatan Nya di tahun baru ni...amin.

    ReplyDelete
  7. salam.....maal hijrah 1431H


    biasalah mesyuarat penat,

    anaklaut penah hadri mesyuarat guru,

    pukul 8-10.00 pagi tu baru ucaapn alu-aluan gb..kan leh agak pukul berapa mesyuarat tu abis.. ( pukul 2.00 ptg baru abis)

    hehhee.

    ReplyDelete
  8. salam ma'al Hijrah., selamt coti2, lepas ni beli rumah syer yer,,senang cuci kaki

    ReplyDelete
  9. AL: Salam maal hijrah..hurm..tu lagi dasat..hihi. meeting i kul 12 dah abes...

    Zeq: Salam maal hijrah..npk gayanya cmtulah..mmg ada org yg cuci kaki je nt ..

    ReplyDelete
  10. salam maal hijrah murni.. selamat bercuti gak dari k zana..

    ReplyDelete
  11. Ohoo.. darling dia ler tu yang pegi Genting tu, kan? ahahahaa... my lucky guess...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails