About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, May 31, 2009

Macaroni Sup Cendawan & Ayam

Ni la Macaroni dengan sup cendawan & ayam..resipi dik na yang telah di'remix'kan dengan pasta favourite ku..:-) Menjadi jugak cubaan pertama ni and there will be second try of course. Masak sup ni pun last minit je, rupanya tak la susah sangat. Tumis bawang & perencah sup, masuk air, pastu baling je cendawan, celery, bunga kobis & daging ayam dalam periuk tu. (main baling jer...cam terer..haha!) Most importantly, black pepper..taruk banyak baru rasa panas kick. Yang dalam bowl tu dah ada additional chillies, tiba-tiba terasa nak makan extra spicy. Memang sedap...sebab makan waktu perut betul-betul lapar tengahari tadi.

Sunday, May 17, 2009

Di suatu senja

Di suatu senja di musim yang lalu
Ketika itu hujan rintik
Terpukau aku menatap wajahmu
Di remang cahaya sinar mentari
Lalu engkau tersenyum
Ku menyesali diri
Tak tahu apakah arti senyummu...





Among the pics yang sempat kite snap semalam..a beautiful sunset at Bayu Senja, Bt. Ferringghi.
(lirik lagu di atas tu tidak ada kena mengena dengan sesiapa yang masih hidup atau yang telah mati) hehe. Lama dah tak spend masa tengok sunset. Masa couple-couple dulu kerap jugak, romantik la konon. End up sambil tengok sunset pun boleh bergaduh jugak. Kalau alone tengok sunset lagi best..boleh la layan blues sekejap. Semalam pegi with one of my close friend, mr. teddy bear, dah la 'anak kucing' dalam handbag tak henti-henti berbunyi. mamat selenga mana tah tak faham bahasa. So, tak dapat ketenangan sangat la, just able to enjoy the view, tengok orang main jet-ski, riding horse etc. Chaos la sikit..but as long as boleh keluar dapat la release tension sekejap.

Friday, May 15, 2009

New duty..

Dah 2 hari dapat tugas baru as translator. Huhu! Tengok tu..bos kasi assignment anak dia..suruh kite translate. Dah kena translate siap kena buat homework lagi sebab nak cari further info pasal Kuil Kek Lok Si nih. Nampak gayanya bos kena bagi extra allowance. Ini tak boleh jadi..semalam 2 page. Hari ni ada lagi additional 2 page...nak bebal dah ni.

Wednesday, May 13, 2009

Peace

Path of Peace

Peace is an easy path to tread
Peace is where our fears are mislaid
Peace is beginning to restore
Peace for each man, woman and child
Peace for the troubled streets gone wild
Peace is for the old and the young
Peace in the end will overcome
Peace builds trust into a lifestyle
Peace is a friendly open hand
Peace is a place to understand
Peace in the end will overcome
Peace is for the old and the young
Peace is a legacy to leave
Peace is when we don't have to grieve
Peace is and end to all the hate
Peace is why we negotiate
Peace for all the victims of war

(Credited to Paul McCann)

Together we pray for peace and harmony in life.


For this 2 days, Alhamdulillah..hidup aku tenang setenangnya. Without fear and no pressure. Work vise is in order..bila fikiran tenteram, assignment melambak pun tak jadi masalah. There is always a way out to any problem. Sakit hati pun ada 'cure' nya. Tough times will not last. When we are down, there's always somebody to support us from behind, and there's always something could motivate us. Even I'm having a flu yesterday and pagi ni bangun dengan rasa malasnya disebabkan lenguh-lenguh badan but bila sampai office hilang pulak semua sakit tu. And now, I'm preparing for a busy day ahead until this weekend.

Monday, May 11, 2009

Learn from mistakes

Sometimes in life..we will truly learn from our mistakes, for not taking advises from others, for not learning from others mistakes. Only when things happen to us, we will notice how much these people love and care for us. All they do is only to ensure we are happy with our decision, happy with that special somebody.

Anyway, I've nothing to be regret of. I have kept my promise and I owe nothing to him. I will never let myself being fooled for the second time with the same person. I should have followed my instinct, right from the start. Surprisingly, i received "the last sms" without heart-broken. Why should I? He's nobody to me. He's just someone from the past.

To Mr. N..
Memory erased between us. You are just not the one for me..not that I'm not the one for you..but because I'm too good for you. When I slammed to your car door yesterday, I have one decision in my mind, it would be no turning back! Respect to a woman.. is what I'm looking for in a guy..but it's not in you. Thank you, you have made me understand myself very much better, ever than before. The chances you have given to me, draws a clear picture of yourself. ATTITUDES..that's determines our success and happiness in life. BTW, it's not me who looking for you at the very first..IT'S YOU. I hereby return back the "last sms" to you..I was not supposed be "a recipient"..the contents..it's best addressed to you, my dear! Sayonara..Mr. Somebody's husband..!

Monday, May 4, 2009

Invitation Card

Weekend ni cuma busy dengan dik na je, have to accompany her booking her invitation card for her wedding this september. Tak nak ribut-ribut katanya, so it's better to place an order earlier. Bab catering pun dah hampir settled..we almost reached to the final decision, pakej bagus, affordable price and orang yang managed catering ni pun just our neighbour.

Snap pic dik na tengah confuse memilih design card. Too many choices, sampai rambang mata dibuatnya.
Dia berkenan kad ni..tapi nak tunggu cik abang confirm dulu banyak mana nak print.
Yang ini dah confirm booking. Dik na kata berkenan tang gambar keris tu. Pening jugak akak kat kedai design tu melayan dia, dah berkenan design nak tukar color la, ape la. Fussy oo adik aku ni..

Friday, May 1, 2009

weight gain

Pagi tadi masa tidying up my bedroom..jumpa photo album lama. This pic, me and my ex-officemate, Koay Geok Lan, while working in Epic Valley, back in 2002. See..skinny nye aku waktu tu. Berat aku waktu tu cuma 35-38kg, turun naik tak menentu.

Tengok after 7 yrs.. tambahan lately, dah semakin bulat. Ramai yang tegur, my officemate, my customer yang biasa deal dengan aku...even my mom and sis pun cakap yang sama. I do gain weight lately, and it reach 47kg now. Biasanya, petunjuk berat badan semakin bertambah akan nampak dekat pipi dulu. Kalau chubby semacam tu..confirm lah!


Best tengok my bro and mum makan lunch tadi after some shopping. My bro dengan 2pcs chicken meal, mashed potato pastu sibuk je share ABC dengan ma, geram je tengok. I dun know whether I should cut my meals..tak boleh tahan craving.

Ada jugak yang advise, i'd better maintain berat sekarang ni..just..do some jogging and exercise. Bukan gemuk pun, berisi sikit je.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails