Monday, June 22, 2009

Call for interview

Finally..meeting pagi tadi runs smooth as previous monday. Alhamdulillah, kite tak kena 'hamput' dengan bos. Semua yang pending telah diuruskan dengan sebaiknya. Back to last week conflict dengan my colleague tu, tak ada apa yang diperkatakan dalam meeting. Bos pun macam dah lupa that he ever instruct my colleague to do 'that' job. Ended up, rutin keja tu kite jugak yang kena buat. Rasanya memang my boss, silap addressed message tu. Alhamdulillah....legaaaaaa..macam nak lari keliling taman tadi..hehe. Kite pun dah dapat control kemarahan. Walaupun perasaan geram bergelodak dalam hati ni, tapi depan semua orang I pretend to be happy and neutral setakat yang termampu. Hari ni dapat good news, dapat panggilan temuduga SPA...yeeehaaa! Tak tengok surat lagi..baru sejam lepas ma call bagitau. Dah 2 yrs tunggu dipanggil interview. Tak sabar dah nak balik tengok surat....

Saturday, June 20, 2009

Kesabaran teruji..

Kesabaran kite betul-betul teruji for this past 2 days. Workplace problem yang sentiasa berpanjangan. Sometimes I wonder, am I too emotional when comes to job delegation. Probably, kite tak suka, tak selesa berkongsi kerja dengan orang yang 'talkative'..banyak cakap, kerja kurang. Tersentap kite bila last thursday bos instruct one of my colleague to handle some jobs which is happens to be my job, depan2 kite lak tu. Is it something wrong with my performance lately? Rasanya macam tak ada yang kurang. Kalau bab2 kekurangan ni biasanya lack from the other party yang menyebabkan kerja2 kite delay..tu bukan salah kite sebab bukan kite tak buat follow-up. Or bos kite silap addressed message tu ke?

Entah la. Tapi disebabkan masalah ni kite sentap dengan office mate kite ni..bengang gak la..sebab 'akak' ni memang terkenal suka masuk dalam kain orang (bukan jaga tepi kain lagi dah..). Bila bos not around, dia pun missing in action..tup2 ada kat front counter tengah sembang..jual beli kain..tudung..and so on. Kite pun 'ulat' jugak..tapi takde la sampai ke tahap 'setiap hari' macam akak tu. Bab nak nama disebut-sebut pun dia juga lah orangnya. Kerja orang sibuk dia nak ambil tau..keja sendiri pun tak ter'beres'. Itu yang buat kite hairan sangat2 tu..setakat hari ni kite masih bersabar & wait for monday to come. Lepas meeting monday nanti, hopefully everything will be settle.

Wednesday, June 17, 2009

On MC..

Today..setelah sekian lamanya kite tak amik cuti sakit..doktor bagi MC. Actually dah 3 hari asyik pening kepala..sekejap2 migrain..perut rasa tak sedap, macam nak demam pun ada. Ingatkan sebab banyak makan durian kat ofis sejak last week..itu yang jadi panas badan. Rupa-rupanya high BP datang balik..140/80.

Doktor kata "kesian..muda2 dah dapat darah tinggi".
Kite dah la sakit-sakit datang klinik, drive sendiri.
"Apa yang u stress sangat? sudah kawin ka?"

kite cakap la "belum.." (geram dah ni..)
"oo..patut la..dah kawin, mesti migrain boleh reduce"
(kite tau apa yang dimaksudkan doktor tu..lagi la gerammm!)
Doktor siap compare lak dengan wife dia..
"wife i pun sama..selalu stress dapat migrain. Everyday pun kena ambil ubat ni.."
(sambil tunjuk kat aku pil yang dimaksudkan tu)

Diagnosis nya:-
kite memang tak cukup rehat, stress, pemakanan tak control tu yang sebabkan high BP. Kite ade alergik..resdung pun ada (ni baru tau..) Doktor advise kite ambil supplement, vitamin B complex & vitamin c. Doktor cakap kena ambil ubat migrain continuously so that boleh maintain dari kena attack tu. Pil2 melambak tu plus dengan MC...dapat la bil RM 65.

Tak nak la sakit-sakit camni...huhu..

Sunday, June 14, 2009

Auto-City Carnival


Venue: Juru Auto-City, Phase 3, North-South Highway Juru Interchange
Date: 12th-14th June 2009

Sebelum bosan giler, i've made up my mind..ajak ajie g jalan-jalan Auto-City pagi nih. Tengok apa yang best kat Auto-City Carnival this time around. Event macam tahun sebelumnya jugak..ada Beauties parade, super GT roadshow & super GT car race demo. Semua tught event highlights untuk petang ni. Tapi disebabkan nak avoid jam, susah nak cari parking and so on..saja
la pegi awal-awal. Nak posing dengan kete2 ngancam ni pun senang sikit..haha. Bila lagi kan...?



Kite suke giler Volkswagen Beetle...comei..macam kite jugak..hehe..perasan sungguh anak cik jijah ni..!

Posing..jangan tak posing bukan kena bayar pun..

Bodykit gila-gila...

Nih satu lagi Mini Cooper..one of my dream car..

Aston Martin racing kot..

Kalau dik nak ade lagi besh...mesti pastu kena extra spending...kena bunjer dia makan...huahua..dangerous nye statement, mampus kena marah nanti.

Saturday, June 13, 2009

Bini adikku dicuri orang..

Adik hero kite sorang tu tengah sedih memanjang saat ini..huhu. Bini nya yang tercinta (yakni moto dia ler!) telah dicuri orang. Kite pun sedih jugak, sebab moto tu kenangan arwah abah untuk dia & my sis. Moto kriss tu dulu arwah abah beli sebab my sis, dik na, berjaya membodek dia dengan mendapatkan keputusan peperiksaan yang tak lah berapa cemerlang sangat jika dibandingkan dengan akak nya ni..(sempat buat lawak lagi..)

Setelah dik na memiliki 'cik bibah' berwarna merah, maka dengan kembang hidungnya telah meng'award'kan moto kriss yang telah hampir lunyai itu kepada adik hero kite tu. Adik hero kite tu pulak setelah berjaya 'meloloskan' dirinya dari JPJ dengan mendapatkan lesen memandu P yang sah, telah melakukan beberapa modifikasi terhadap moto berkenaan. (sehingga lah habis semua duit gajinya dari bulan pertama hinggalah bulan ke 6..tanpa sempat kite merasa pizza hut dari duit gajinya itu).

Berikut adalah repot polis yang telah dibuat oleh hero yang tak berapa merempit tapi suka me'lawa'kan motonya dengan ditemani kite pada malam hari kecurian itu:-


Ini pula antara modifikasi yang sempat direkodkan dalam gambar. (modifikasi lain yang tak sempat dirakamkan pun banyak lagi)




Entry ni kelihatan seperti cerita lawak...tapi sebenarnya ia entry frust. Demi meredakan frust terpaksa la melawak sikit. Kite faham kesedihan adik kite tu, kite pun sedih jugak. Sebelum ni..ma & kite selalu pesan kat hero kite tu, sayang moto jangan berlebih-lebih sangat. Dah modified pun kena la beringat-ingat, bila orang dah ter'berkenan' dengan moto tu, ni la jadinya. Pencuri sekarang bukan kira moto baru ke apa ke..moto apek jual sayur pun diorang kebas. Desperate punya pencuri! Sudah la insurans moto tu 3rd party..nama arwah pun tak sempat transfer ke nama hero kite lagi..sian dia :-(

Moral of the story:
1. Jangan beli insurans 3rd party, beli comprehensive punya..bayar lebih sikit pun takpe.
2. Jangan suka sangat modified berlebih-lebihan, sudahnya kite jugak yang rugi wooo
3. Waktu maghrib jangan lepak cybercafe (hero cakap kite perli dia..)
4. Jangan abiskan duit gaji untuk moto, baik abiskan untuk akak...huhu

Sunday, June 7, 2009

Merayap je kejenya...

Public holiday sempena sambutan Hari Keputeraan Yang Di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin semalam, terpaksa menghabiskan masa 1 1/2 jam kat atas bridge. Niatnya nak lepak rumah mak sedara di Relau. So, sampai pun dah agak petang. Sempat minum petang & berbual kejap. Dik na ajak merayap, jalan-jalan cari makan kat Penang Road.

Beli jagung manis & kacang rebus, favourite dik na.


Kite beli buah berangan..
Both me and my sis memang tak kisah makan tempat macam ni, yang penting bersih. Unik apa..mat salih pun steady je enjoy local food kat roadside hawker camni.

Me, my bro and mum..tengah menikmati cendol pulut..sedappp!


Me and dik na...minah ni..suka je posing...:-)
Lepas mamam, kite jalan-jalan kat Mydin sekejap.
Sebelum balik singgah 'Kassim Mustafa'..pekena nasi kandaq dulu..:-)
Kalau macam ni tiap-tiap hari kan best....

Friday, June 5, 2009

Penang to go green..


Penangites,
Don't forget to bring our own shopping bag on every monday.

To be true, memang usaha-usaha ke arah 'kehijauan' ni patut diteruskan, bukan setakat setiap hari isnin tapi tiap kali ber'shopping', tak kira hari apa sekalipun.
Cuma dah menjadi attitude kita..tunggu dapat benda free baru la kita nak show our effort. Ada suggestion supaya hypermarkets mengedarkan 'shopping bag' secara percuma bagi mengurangkan penggunaan plastik beg. Buat masa ni, shopping bag available for sale in most hypermarkets.

Kite ingat esok dah nak start support campaign ni..semangat betul! :-)

Monday, June 1, 2009

Baju pengantin (to be..)

Memang tiring betul weekend ni. Both saturday and sunday kena temankan dik na keliling butik pengantin, dari Penang sampai la ke Parit Buntar. Saturday tu kite kat D'Ratu. Sunday pulak kat Impian Kasih. Cari punya cari dik na dah ter'berkenan' dengan yang warna coklat tu..cuma tak booking lagi sebab nak tanya cik abang dulu. In my opinion, yang warna gold kat sebelah tu lagi lawa, since sebelah cik abang theme color is gold. Design pun not bad.



Finally, today after work, dik na dengan cik abang nya dah gi bayar deposit & fitting baju tu. Tapi tu la..tengok lawa tapi bila dah pakai macam tak naik je seri baju tu. Pilih la baju lain pulak. But anyhow, baju yang diorang choose tu kite dah tengok, memang lawa, kuning pinang..memang meletoppp! hikhik..tapi tak leh nak upload kat sini..nanti tak surprise pulak. Bising dik na nanti. Penat layan karenah sis kite ni. I don't mind..cuma bila sampai my turn nanti dia pulak la kena penat2 sama...huahua...tah bila my turn tu...:-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails