About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Saturday, January 2, 2010

1st day in 2010

Hari tahun baru semalam dihabiskan dengan my family. Sebaik solat zohor terus ke umah dik na. Dik na masak koay teow goreng basah (lupa nak snap pic!). Wah wah wah...adik I sorang neh, semenjak bergelar isteri makin rajin beliau masak untuk hubby...:-) Not bad larr....(saje cakap not bad..kang puji sedap kembang kempis idung beliau yang beso bak bunga raya kembang mekar tu...hihi!). Habis koat teow, mengunyap lagi, kacang sempalit dari Raub yang dik na bawak balik hari tu tak abis stok lagi, makin laju sembang, makin rancak makan..siap dihidang ngan aiskrim pistachio.

Around 5 camtu hubby dik na ajak gi night market kat Batu Feringghi. Layannn...walaupun at first ingat nak jalan-jalan kat komtar walk jer..(ye la..kang ada lak yang kata I dok promote Auto-City jer! Tak kuasa!! Bukan ada share pun!).




Sampai sana around 6 camtu..so we all lepak2 pantai dulu. Enjoy tengok orang main jet ski, naik kuda & banana boat sambil tunggu sunset & tulis2 kat pasir pantai. Tak buat sand-castle pun, tak cukup konsentrasi, ramai benor umat.


Dah gelap sikit baru la gerak..jalan-jalan kat night market. Gerai baru nak setup time ni. Well, tau je la, tempat ni memang sinonim dengan local craft, tourist spot kan. Tapi ada satu lagi yang sinonim...CD/DVD cetak rompak...!! I takkan comment further..sebab...tut..tut...tut...hehehe. Malam ni takde ops agaknya. Rancak aktiviti jual beli. I takut nak lepak lama-lama. Takut diangkut sekali dengan CD dan tokey nyer, hehe.
Dalam dok jalan-jalan tu, we all ter'berkenan' (note perkataan 'ter' ye..) dengan 'katak' yang dijual kat salah satu gerai tu. Diukir dengan kayu...siap boleh keluarkan bunyi katak yang real bila dilerekkan dengan batang kayu kecil kat mulut katak tu. Unik lah...RM 10 jer. Ingatkan dik na nak beli. Dia berkenan sangat tapi tak beli pulak..I pun berkenan leh buat hiasan, tapi kedekut duit! hehe! Dah balik menyesal lak tak beli, dok teringat-ingat.


Singgah melepaskan lelah di restoran Subaidah Tg. Tokong. Dik na ngan hubby teringin nak mam nasi kandar la pulak. Monrods punya plan tah ke mana...(next time je la mam kat monrods..huhu). I tak makan, just order teh o limau panas. Kepala dah start migrain. Maybe sebab tak ambil ubat since last few days. Kena pulak dok bersesak-sesak kat night market sebelum tu, pening pun ada. Tapau roti pisang jer. Ma & ajie order mee kuah..hurm..thumbs down! Tak best kata ma. Dik na siap komplen dekat waiter tu..(celabas tul mulut dia ni, pantang tak kena sikit).

Kul 11 baru sampai umah. Letih siot. Sampai hari ni, migrain I tak hilang. Pagi tadi sebelum datang opis dah telan ubat.

Nak bagitau, mintak maaf banyak2 dari ujung rambut sampai ujung kuku kaki kalau tak dapat berbalas kunjungan ke blog kawan2 untuk seminggu ni. 'Lappy' tinggal kat dik na, beliau nak buat research pasal tarian zapin, presentation untuk malam dinner PTG nanti...ape tema nyer..'dazzling red, glamourous black' ke mende tah. Kite tunggu entry dik na nanti.

Daaa....

9 comments:

  1. rindu pantai yg cantik.
    kat sini pantai semuany kureng!!

    ReplyDelete
  2. syes pantai memang best:)

    hmmm tetiba mcm nak plan g penang..
    boley maen water sport sampai sunburn..hehe

    ReplyDelete
  3. tedi: meh penang..i bwk jln2 pantai..

    leena: weh..sem baru dh start baru igt nk jenjalan penang..ish dak ni..tkpe...ajak mr. syed men air laut puas2 weekend nanti...ajak akak skali..hihi..

    ReplyDelete
  4. wah bestnyer jln2..xpenah sampai kepenang..kena g once day ni..

    ReplyDelete
  5. hamizah: yup...penang tu kena ada dlm senarai destinasi percutian..gerenti best!

    ReplyDelete
  6. seronok nyer murni g bersantai gan g night market se family.. mmg unik la katak tu murni leh wat perhiasan...

    nyummm.. teringt naik kandaq sedap nyer...

    ReplyDelete
  7. kak zana: tu la pasal...nyesal tak beli katak tu. igt nanti nak kirim kat sis jer suh beli...diorg dok png senang jer nk gi nite market tu

    ReplyDelete
  8. ades sis..malas la pulak nt bt enty blog ni huhu..

    niway...best la katak tu kan..aku pun nyesal tak belik ni..

    ReplyDelete
  9. baby: haha...tu la pasal..len kali nak pi gitau aku..nak kirim..cantik..balik nyesal sudah!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails