About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Thursday, January 21, 2010

Bad day & Adnan Sempit

Semalam bad day! Mood kerja spoil sebab di 'sabotaj' officemate I sendiri. Dah jadi macam ni baru la terasa menyesal sangat2, macam tolong hanjing tersepit.

Last few weeks, bos bising2 sebab mintak si 'meenachi' provide daily customer response report. Si meenachi ni ambil masa berminggu-minggu sebelum bos mendidihkan isi perut beliau. Sebenar nya si meenachi tak pandai guna ms excel...kena buat 'bar chart' (memang ngok! tak faham camne bos leh hire orang ngok cmni). So, dalam waktu bos tengah menggelegak tu I pun tolong la si meenachi menyiapkan report yg dimaksudkan tu. I buat template jer utk dia, data suruh dia masukkan sendiri.

Pada dasarnya, I dengan si meenachi memang not in good relationship, I tak suka perangai dia yang tak boleh terima teguran. Tapi disebabkan nak accomplished permintaan bos dan si meenachi dengan selambanya datang mintak tolong I, I pun buat lah (mmg tak berapa ikhlas tolong).

Nak dijadikan cerita, si meenachi sejurus selepas meeting pagi kelmarin, telah mensabotaj I dengan sorang lagi officemate, konon nya, during our last weekend duty, kami telah gagal to jot down customer data into log book which as a result, dia tak dapat la nak siapkan report berkenaan!! (alasan dia jer!) Hampes kan!!! Macam I nak tonyoh je mulut dia ngan cabai melaka. The other side of story is..u all pun tahu kan, my earlier entry did said, takde customer pun during that sunday. So, what r they expecting me to write on that log book?! WTF!

Bos pun macam nak sound I, tapi lepas I explain, luckily la dia cool down balik.

Tak boleh tahan kerja dengan orang macam ni. Hari ni I berikrar, will never ever tolong orang macam ni lagi. Lantak la apa nak jadi, ko punya 'rice cooker' ko jaga la sendiri..!



Tension punya pasal & terasa macam 'perlu' gelak sampai sakit peyot, so I ajak my bro gi layan movie 'Adnan Sempit' malam semalam..wajar kan?! Reda sikit tension tu. Since today is my off day..alhamdullilah..tak payah la I mengadap muka si meenachi. Esok si meenachi pulak off sampai sabtu...huh, memang I mengalu2kan dia bercuti. Dok office pun takde maknanya, asik belek muka kat cermin, belek kuku, tido!! (mcm su*d*l)

'Adnan Sempit' real nyer best!! Best sebab I boleh gelak puas2. Actually, I learn something from this movie too. Tak mustahil bagi pasangan dari 2 dunia yang berbeza untuk saling mencintai, asalkan masing2 sanggup sanggup menyelami dunia masing2..insyaallah, pasti akan ada kesefahaman...huwaa....berfalsampah plak!! ^_^ winking at somebody...!!


14 comments:

  1. aduhai!! org macam tu sembeleh jek!!
    he he he


    lom tgkcite adnan lagi!

    ReplyDelete
  2. hurmm org dh tlg ble plak buat gitu kat kitew ekk?
    xper2 biarkan aje ok...

    ReplyDelete
  3. best kan cite tu,,kite gelak2 smp meleleh air mata

    ReplyDelete
  4. Ada juga manusia yg dengki kesenangan orang lainkan... takpe, adalah balasan untuk mereka suatu hari nanti...

    ReplyDelete
  5. Melihat dari sudut yg berbeza.... sebenarnya insan2 sebegitulah yang sebenarnya menguji kita.. mengajar kita supaya lebih bersabar dan lebih kental..

    SITI dapat belajar lebih lagi mcmana nak kawal emosi.. jika berjaya, SITI pasti mampu handle lain perkara juga...

    Dengar citer, Adnan Sempit tu memang best....!

    ReplyDelete
  6. akak...setuju yg akak ckp tu....xsemestinya kita dunie berbeza xdpt berkwn kn...tp kdg2 ada jgk org skrg pndg harta n pangkat kan....hope2 ila dpt d trima fmly B...huuhuh...(agk terasa bila akak ckp 2 dunia berbeza tok d cintai)...hiihihihi

    ReplyDelete
  7. TEDI: mesti tonton cite tu..

    URUCHIMARU: tindakan wajar...biarkan aje dia ngan perangai buruk dia kan..x mo layan lagi

    EIKASYAZA: yes...gelak smp meleleh air mata, sib baik dpt control air idung..huhu..;p

    NIDA: sy cuma harap dia sedar & dpt berubah utk kebaikan diri dia sendiri. attitude mcm ni takkan dapat bertahan lama.

    KAK AZIE: betul pndangan kak tu..sy terima dgn ikhlas hati, sy mmg lack dr segi control emosi..dah sedar & sdg belajar lg kak..harap2 sy leh sabar & cuba maintain cool. klu tension leh layan movie ni kak..besh!!

    ILA HONEY: akak pun terasa masa part tu..sangat2..sbb akak pun sdg mengalami nya. sama2 la kita ye dik...akak wish u & ur B berbahagia ya...dugaan sikit2 tu sabar je yer.:-)

    ReplyDelete
  8. ru semalam rosma hubby tgk nan sempit..best..mmg leh reles tension...

    ReplyDelete
  9. orng camtue jenis suke amik kesem je..lebey baek ignore kan..

    nway cite adnan sempit tue syes kelaka:D

    ReplyDelete
  10. ROSMA: hehe...caya lah!! Gi tengok ngan lalink yer...

    LEENA: thanx leena, akak cuba wat tak taw je kt dia pasni...;-)

    ReplyDelete
  11. adnan sempit, penawar kepada meenachi..

    what a combination!

    ReplyDelete
  12. jeles nye.....kamu da tgk adnan sempit....i plak bila nak tgk pon x tau....best tak jln cerita nye?

    ReplyDelete
  13. ANGAH IZA: not bad...leh release tension & gelak..:-)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails