About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Saturday, January 9, 2010

Jasmin..?

Jasmin... apa kah...?

Nama sejenis bunga..erm..semua orang tahu Jasmin tu nama bunga.
Jasmin atau 'yasmin', dari terjemahan arab bermaksud 'bunga melati'.
Tapi kalau nama orang camne..? Ala feminin kan..best suits untuk perempuan. Tapi kalau nama lelaki camne lak..? Adakah sounds tak macho bagi seorang lelaki yang bernama Jasmin...?? Banyak nyer tanda tanya my entry nih..:-)
Lelaki kalau nama Jasmin mesti lembut orang nya. Jangan salah faham, bukan 'lembut' yang satu itu, okeh..tak kuasa!!! (keloloh punya anak dara!)
Jangan terus confuse, actually I sedang mengenali si Jasmin yang satu ini. Belum ada satu pertemuan pun lagi, entah la bila, dia asyik mendesak sedang I asyik menolak. Macam main tarik tali pulak. Ni semua Z punya pasal..pening kepala I tak berkesudahan nampak nya.

P/s: Mencari keserasian...

13 comments:

  1. memnag sedap harum baunya, tapisetangkai sebulan baru keluar..kena tanam 30 pokok hhee

    ReplyDelete
  2. ada ke nama lelaki jasmin? perempuan selalu!

    ReplyDelete
  3. akak...kwn ila da nama jasmin lelaki...mmg lembut...au au au gtu...hahahha

    ReplyDelete
  4. tak tahu sangat pasal bunga ni :D

    ReplyDelete
  5. Wahh..... ada BUNGA cuba nak menyunting bunga nampaknya. hahahahah

    ReplyDelete
  6. Tak paa..bersabar..nanti keserasian tu sampai jugak ok..

    ReplyDelete
  7. Apa ada pada nama..
    kenali hati budi dulu... Moga jodoh dimakbulkan...

    ReplyDelete
  8. zeq: susah berbunga la ye..urm..kategori mahal & unik la ni.

    tedi: urm, tu la..it does. mmg ada.

    ila: jasmin yg ini masih kategori macho...haha. x mo la yg auw2 tu...

    cik epal: sama la sy pun...pic jasmin tu pun siap google..hihi

    vic: oops..mcm mana i leh tlepas pandang ni..'bunga' menyunting bunga..hihi. haru...xkan la i nak kena jadi 'kumbang' pulak...;p

    lanabulu: harap2 begitu lah hendaknya..cuma keserasian tk boleh dipaksa..itu shj.

    kak azie: hehe..betul tp cheq seriau betoi bila dok imagine nama yg akan appear kat kad wangi tu...hihi...boleh confuse..

    ReplyDelete
  9. Oh, post yang simple tapi sweet. Ada nada2 gemuruh, tapi sy mendoakn kebahagiaan di hari kelak~ Aamiiiiiin~

    ReplyDelete
  10. ringkas n menarik..cantik bunga jasmine nih..hai cik ct...lama x mai cni..hope sihat..

    ReplyDelete
  11. alex: pandai nyerr...mmg gemuruh, nervous. thanx for the wishes..

    rosma: pure..white & cantik..urm, sy pun lama x gi lawat blog rosma..i will, later, insyaallah. alhmdulillah..sihat:-)

    ReplyDelete
  12. jasmin tu sape murni..?? boy friend ye.. harap2 ada keserasian.

    gud luck.

    ReplyDelete
  13. kak zana: hehe...belum lagi kak. masih dlm proses mengenal, bak kata org berkwn biar beribu...sbb yg kasih cuma ada satu..huhu...:-(

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails