About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Friday, January 22, 2010

Mat Bunga

Hehehe...gelak-gelak depan TV, tengok drama 'Mat Bunga' kat TV2 nih. Remy Ishak, Julia Ziegler, Tony Eusoff & Ayu Raudhah berlakon drama ni. Ma la beria-ia je ajak I tengok drama ni. Nasib baik la sebab minat giler ngan si macho 2 orang tu..kalau tak..memang malas nak layan drama ni. Another thing, maybe sebab title dia kot..haha...tidak..!!



Well, si macho Remy Ishak dalam drama ni sebagai Harry. Karektor si Harry: Suka tengok cite hindustan, gemar baca novel cinta, lepas abis tengok cite hindustan, si Harry ni mesti menangis, sampai teresak-esak kat luar panggung. Dia ni takut lipas, cepat merajuk & cepat mengalirkan airmata, hehe. Habis training kat gym, siap curi munge kat situ..heheh! Siap leh mandi bunga & tido pun beralaskan bunga. In fact, walaupun macho di luar, tapi jiwa perempuan la. GF Harry ni si Ayu Raudhah, tension je dia dapat BF macam Harry si mat bunga ni. (I pun tension kalau dapat BF macho berjiwa lembut camni, hehe). Bayangkan la si macho ni boleh menangis bila GF nyer mintak putus..huahua..u all layan la scene yang I snap kat TV ni. (kualiti tidak memuaskan, harap maaf)

Siap cium ros putih...adoi la Remy!


Ayu Raudhah, tergamam tengok reaksi Harry, meragam dalam restoran


Tony Eusoff (Arif) plak best friend si Harry ni, tengah ada masalah kesefahaman rumahtangga dengan wife dia, Julia Ziegler (Shakira). Masa tengah frust ni, dia panggil la Harry stay sekali dengan dia & wife, mana tau kot2 leh tolong memahami masalah dia ngan Shakira. Hehe..masa ni macam2 la haru biru nyer...si Arif ni lak sakit mata, jeles 'giler babeng' bila tengok both kawan baik & wife nyer leh gelak2 & sedey2 layan cite hindustan kat TV, seems like si bestfriend nyer ni lebih memahami wife dia la..same goes to his wife. Mahu berantakan sekejap dua2 kawan baik ni gara2 cemburu. Arif ni typical guy la..ada ego sendiri, pastu si Shakira ni terasa macam tak dilayan seperti seorang isteri (macam maid la) sebab asik disuruh Arif itu ini..kira suami mengada-ngada la jugak.

Remy (Harry) tengah nanges kat restoran, masa Ayu Raudhah mintak break..huhu (hilang macho!!)

It's happy ending! Dengan kehadiran Harry 'mat bunga' ni la, rumahtangga Arif & Shakira beroleh kemanisan semula. Harry ni finally jatuh cinta ngan adik Shakira, diperkenalkan masa wedding anniversary Arif & Shakira...scene Harry takut ngan lipas, adik si Shakira jadi heroin nyer..hehe.

Moral nyer:
Sometimes lelaki 'mat bunga' ni ada potential jadi good husband. Sifat romantik dalam diri diorang membuatkan diorang sensitif dengan perasaan perempuan. Walaupun dalam tempoh mengenal hati budi ni, kadang2 terasa yang jenis 'mat bunga' ni tindakan diorang tu membuatkan kite seperti,"eiii..mamat ni...pleaseee....!!" geli macam tu kan. But above the rest, sila fikir long-term la yer....hehe. Sekali lagi drama yang I tengok ni ada kasi sikit pengajaran. (Baru je I warning Mr. Jasmin last week...jangan nak bunger2 ngan I..geli..tak suka..hehe!! Nampak nya kena consider semula!) Ada among u all yang tengok drama ni, nak share pandangan..sila2kan :-)

pic credit: http://juliaziegler.blogspot.com

12 comments:

  1. ihihi..akak lyn jgk eh cita tu td..ila tgk gk...tp jrg kn nak jmpa lelaki gtu...hahhaha

    ReplyDelete
  2. Salam.

    Best kan cerita Mat Bunga tu...tang time nak tido dia siap tabur kelopak mawar kat atas katil...tapi romantik.

    ReplyDelete
  3. Hi Siti, looks like a interesting TV serial.
    And good looking heros, and gorgeous lady too.
    Have fun, and keep well, Lee.

    ReplyDelete
  4. ILA HONEY: haha..dak ila layan cite tu gaks..hehe..tu la pasal...ada tp tk pernah jumpa yg tahap jiwang smp cmtu skali..

    ORANG LIDI: okay, not bad..leh wat gelak2..& learn something from it too..;p

    ZEQ: u should watch..rugi la. Ada yg boleh dijadikan pelajaran ;-)

    IRIS: Salam, tu la suspen..dok ingat ape la dia nk buat dok berdiri tepi katil, rupa2 nya nak tabur kelopak ros..hehe. sebjik mcm perempuan nyer perangai.

    UNCLE LEE: Hi, uncle Lee...some locals drama..romantic comedy & yes, really good looking heros. Thanx ya..drop some comment here.

    ReplyDelete
  5. Baca tajuk pun dah gelak... belum tengok ceritanya lagi... hehe

    ReplyDelete
  6. ha!takut lipas!!eeee geligeligeli...

    ReplyDelete
  7. URUCHIMARU: dah terlepas tk tau la bila nk ada siaran ulangan..;p

    NIDA: gelak tengok gelagat si mat bunga

    ROSMA: haha...tu la pasal..sia2 je macho tp takot lipas...

    ReplyDelete
  8. Wahhh mesti best tengok drama ni kan? Bleh gelak golek-golek...! tak taupun...

    ReplyDelete
  9. mmg x negok citer ni murni.. best ker?? bole negok ni..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails