About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Thursday, January 28, 2010

susu...white coffee...

Sedang 'sleepy mode' semasa menaip entry ni, letih giler, tah dah berapa kali menguap. Harus japgi bancuh a mug of white coffee..! Sebut pasal white coffee, doktor dik na..uhuk uhuk, my sis tu beria-ia menasihatkan I minum susu anlene. Mengenangkan usia yang dah menginjak lagi setahun, baik jugak I terima nasihat tu. So, dah 3 malam (tanpa bintang...lalala) I minum susu anlene...(bukan anlene gold okeh! Sila sopan sikit!).


Telan je la...

Itu dah consider kejayaan besar tau, sebab I memang tak suka minum susu, alergi minum susu. Pernah cirit birit 3 hari 2 malam gara2 kemaruk nak tambah berat badan, telan Appetton Weight Gain. Rupa-rupanya memang tak boleh minum susu. Tapi alhamdulillah, bancuh ala2 lite anlene ni, boleh je I minum. Bau nyer pun tak meloyakan tekak I. Cuma malam ni je nak mintak 'exemption', takyah la minum susu, sesungguhnya sedang gian kopi!!

Tutup cerita kopi & susu...

Petang tadi, ber'appointment' dengan En. Aziz, officer bank. Sign letter offer. Hurm...ada yang tertanya-tanya apa dia 2 khabar gembira yang I canang-canangkan tu. Urusan kat bank petang tadi is one of it. Actually, housing loan I dah approve. Alhamdulillah..nampak nya niat nak memiliki rumah sendiri bakal jadi kenyataan. Low cost unit jer..u all, tapi I bersyukur..one step at a time la kan. Ini pun kena berebut segala bagai tau, baru dapat.

In future, kalau dimurahkan rezeki, boleh upgrade beli 'landed property' yang agak ok sikit untuk duduk sendiri. Yang I beli ni low cost flat je, untuk investment, tak merancang malah tak bersedia pun lagi untuk meninggalkan 'teratak ayahanda' yang I duduki selama 5tahun ni. Esok selepas sesi training ISO 9001 dekat branch office, nak cepat2 balik my office & settlekan hal S&P rumah I ni. :-) Excited. Hopefully, semua nya akan berjalan lancar! Doakan yer...

P/s: Bila terima berita gembira, teringat dia..bila sedih, pun teringat dia...macam ombak setia pada pantai, tapi tak pernah kekal bersama..!

13 comments:

  1. emm beli umah ea!

    erk? org tu ntah ingat ntah tidak cik siti oiit! sabor jaleh kan..huhuhuhu

    ReplyDelete
  2. Salam!
    Minum anlene! Bukankah lebih baik ambil protein dan kalsium dar pemakanan seperti laksa (blend tulang ikan) dan ikan bilis (buang isi perut tp jgn buang tulangnya).
    Elok juga beli rumah sebagai aset utk persediaan dimasa akan datang. Biar susah2 dahulu kena potong gaji walaupun gaji masih kecil tak apa janji ada sesuatu berguna kita lakukan. Susah kita tak ada siapa nak tolong dewasa ini...

    ReplyDelete
  3. Vic pun bercita2 sangat nak beli landed property. Rumah yang baru vic beli skang ni tak sesuai untuk hari tua.. kena panjat tangga. ekekkeke

    ReplyDelete
  4. Betul minum susu boleh kuatkan tulang dan lambatkan osteoporosis.. kalu tak suka, amik jer supplement vitamin..

    tahniah, berjaya setapak lagi. Beli rumah tak rugi.. memang tak rugi (kecuali developer tipu dan rumah terbengkalai)

    slow n steady..
    cekalkan hati.. tanpa dia pun, SITI berjaya juga beli rumah, kan?

    see? U boleh buat...

    ReplyDelete
  5. Mari minum Anlene...heheh

    Alhamdulillah, semoga rezeki kamu bertambah-tambah ok.

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. URUCHIMARU: hurm..sabo je ye :-( ibarat menunggu buah tak gugur..

    AZRUL: Alhmdulillah, nmpk nya begitu lah! Azrul bila pulak? tak lama lagi dah nak berdua...:-) slow2 ya..mana tau rezeki nanti..

    TAJNUR: Salam..betul, kalau ikutkan takut sampai bila2 pun tak boleh memiliki rumah sendiri, takut ambik risk, takut tak cukup gaji. Alah bisa, tegal biasa. Untuk masa depan, lagi pulak, hasil sewa dah boleh cover installment dengan bank, sepatut nya, insyaallah, tak ada masalah:-)

    VIC: erm, sekarang tenaga masih ada, boleh la kita sama2 panjat tangga, esok2 dah tua..leceh kena menyusahkan anak2..hurm..meh la kita sama2 plan & usaha ke arah mencapai impian membeli 'landed property'.hehe. Duduk kampung pun best...kena beli tanah kampung la pulak.

    KAK AZIE: sy cuba jugak telan susu,rasa nya shld be ok la.
    Rumah ni sy beli dgn sykt sy bekerja ni, rumah dah siap dgn oc. diskaun 10k jugak sykt bagi. alhamdulillah, rezeki :-) berkat support family & kawan2..thanx kak azie, nasihat tu :-)

    IRIS: thanx..mudah2an...:-)

    ReplyDelete
  8. alhamdullilah..murah rezeki..dh de rumah sendiri..goodla..rosma lum de planing lagi nk li umah..dok je la umah kerajaan tu dolu..hu3..oppss!!awat de bunyi sedey kt part p/s tu..carik lain je lah..ok x??

    ReplyDelete
  9. Salam..

    Nida suka minum susu.. tapi yang chill je Nida minum.. kalau panas Nida tak suka..hehe

    Tahniah, impian menjadi kenyataan.. lepas ni pening ler nak fikirkan konsep apa dalam rumah tu :)

    ReplyDelete
  10. ROSMA: dok umah kjaan pun ok what..tp klu boleh beli lagi2 ler bagus....buat sewa..dpt return balik bln2..hehe. carik len pun x sama yg lama...huhu :-(

    NIDA: salam..nida ni mesti suka minuman sejuk. opposite la kite..saya suka yg panas. jarang sangat2 minum minuman chill/ berais.
    thanx nida..touch-up sikit2 jer..nk bg sewa.

    ReplyDelete
  11. salam kak..alhamdulillah....happy dgr jhabar brita tu...bestnya akak...da rumah sendri.....ila doakan semuanya berjalan lancar ye kak...;-)

    teringat si dia?? erm...

    ReplyDelete
  12. ILA HONEY: salam..tu la alhamdulillah..malu nak riuh2..hehe. thanx ye...:-)
    teringat....bohong la kalau cakap tak..huhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails